superduty Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) Wkońcu uciułałem trochę grosza więc potrzebuje bezproblemowej stabilnej płyty, oc tys bedzie. Posiadam e 5200 i pamiątki reaper 1066 2x2 gb. Upatrzyłem 3 płyty :1. asus p5q-e / 2. msi p45 neo2fr / 3. msi p45 platinum. Nie wiem czy na tych msi jest w biosie opcja load line calibration i jak duży jest v drop na tych 3 płytach? Jakos nie mogę znaleźć listy obsługiwanych pamięci do tych płyt, może ktoś da linka?Doradźcie. Edytowane 16 Lutego 2009 przez superduty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 (edytowane) Ad.1 ) Nie ten dział, temat powinien być w dziale co kupić . Ad 2. ) Po co kupować płyty na P45 , jak można brać tańsze na P43 które w zasadzie różnią się brakiem CF i troszkę słabsze OC ; wydajność P43 ma podobną . Np. Asus P5QL-E - dobre 200 zł tańszy niż P5Q-E . A co do listy obsługiwanych pamięci - to coś słabo szukałeś . P5Q-E P5QL-E MSI Edytowane 17 Lutego 2009 przez reyden Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...