Skocz do zawartości
ChrisB

Benq Fp91gp Problem Ze Spora Iloscia Kolorywch Pixeli

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jak w temacie mam benq fp91gp (19'')lcd, ma okolo 2,5 roku, do godziny temu zadnych problemów nie było... nagle z góry zaczęły "spływać" fioletowe pixele...

na czarnym ekranie widzę jak na chwilę rozbłyskują i zmieniają kolor

teraz dodatkowo niebieskie i zielone z dołu...

jakieś pomysły?

monitor nigdy mi nie spadł, nie był uderzony, od dobrych 6 miesięcy nie opuszczał biurka.

ktoś wie ile benqu daje gwarancji na monitory? (papiery gdzieś zgubiłem muszę dopiero je znaleźć)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to wygląda, tyle że w 2 miejscach z dołu się tak samo zrobiło (tyle że sporooo mniej)

co ciekawe dzisiaj rano zrobiło się trochę więcej pasków, a niektóre znikły oO no i na razie przestało się to powiększać (od paru godzin)

na szczęście jest jeszcze na gwarancji, kuriera muszę zamówić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, jak dotykam to się więcej pojawia u góry, z dołu prawie wszystkie się naprawiły oO

wystarczy że ruszę monitorem to się kolejne pojawiają :/

ogólnie jutro lub pojutrze wysyłam go, mam nadzieję że z gwarancją nie będzie problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, z dołu znikło całkiem wszystko - wygląda jakby nigdy nic się nie stało, z góry zaczyna blednąć (to fioletowe zrobiło się jasno różowe oO) pytanie - czekać czy wysyłać - i co mogło to spowodować? nie bardzo mi sie widzi wysyłanie monitora jeśli to była moja wina x.x

dodatkowo te długie paski wczesniej sięgały poniżej połowy monitora, teraz tak max 1/4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi