Hitman Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Chaintech miał FSB tylko do 200 wiec poszedł stabilnie na 200 !!! Po zmianie biosu , który dawał 250 maks poszło juz tylko na 215 ale chyba pamieci juz nie dawały rady. Synchronicznie czy asynchronicznie - jeden pies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 A próbowałeś na TwinMosach 400 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 ma pytank dla posiadaczy 7NJS - czy panel też wam pokazuje temp tylko przy starcie czy cały czas?? U mnie przy starcie podaje jakąs temp a potem już cały czas FF Drugie pytanko - czy wam też się grzeje na tej płytce procek (u mnie ok 55 i nie moge za cholere zbić w dół..:() Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Co do procka. Masz Thoroughbreda czy Palomino 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 hm 0,13 um - to chyba palomino..:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Czy robił ktoś z was już vdd moda na tym mobo :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Witam. Do czego jest ten SPDIF? gdzie to mozna podłączyć? Na płycie Chaintech są tam jeszcze jakieś przełączniki na śledziu a w instrukcji nie jest to opisane, co nimi sie ustawia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 ma pytank dla posiadaczy 7NJS - czy panel też wam pokazuje temp tylko przy starcie czy cały czas?? U mnie przy starcie podaje jakąs temp a potem już cały czas FF Drugie pytanko - czy wam też się grzeje na tej płytce procek (u mnie ok 55 i nie moge za cholere zbić w dół..:() Zainstalój program do monitoringu MOBO który jest na dołączonej płytce, a temperatura słyszałem i czytałem, jest zawyżona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Czy ktoś wie do czego są przełączniki na śledziu od SPDIF? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Pojawił się nowy bios do 7NJS z numerkiem bodajże 8. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Grippen, zainstalowałeś ten program do monitoringu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Czy ktoś wie do czego są przełączniki na śledziu od SPDIF? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Grippen, zainstalowałeś ten program do monitoringu? Tak - ale pokazuje temperaturę na poziomie 59 stopni..:) Co ciekawe komuter nawet pod dużym obciązeniem chodzi stabilnie, a przełożenie procka i coolera do płyt MSI dało efekt na tej płytce max 49 stopni. Także podejrzewam iż czujnik na mojej płytce coś jest skopany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 U mnie jest to samo, a co Ci pokazuje w biosie? bo u mnie po uruchomieniu komputera 47 stopni. FSB ustawiłem na 200MHz. Kurde ta pamiatki co kupiłem do duala to jedna sztuka jest uszkodzona, jutro jade do sklepu na Niepodległosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Bios tez pokazuje temp. na pozimomie 58-59 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ale sprawdzałeś zaraz po uruchomieniu kompa? mi sie wydaje że temperatura jest zawyżona o około 10 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StePan Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Nie przejmujcie sie tą temperaturą - jest zawyzona i to mocno. Wyszla nowa wersja plytki 7NJS Zenith , na ukladzie Ultra 400 , moze to zmieni sytuacje , bo jak narazie to ta moja plyta sie kiepsko kreci . Uzyskał ktos stabilne FSB 200 na 7NJS Zenith bo ja za cholere nie moge :twisted: A co do pamiątek Geila 400 Mhz - pamieci do tej płyty sie nie nadaja , pojawiaja sie jakies krzaczki , zamienilem pamieci na 433 i jest wszysko spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 u mnie jest stabilnie, ale na razie jeszcze dokładnie nie przetestowałem bo musiałem pamiątki oddać do sklepu bo jedne są uszkodzone będe miał za tydzień lub dwa. Jeszcze dam znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Troche spóźnione pytanie no ale... wiecie może gdzie jeszcze można dostać tę płyte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Nie :| A ja zmieniam Bios ,ale nie wiem jak dokladnie na tej plycie sie to robi? Ma ktos jasnośc ? Proszę o dokladnie podpowiedzi bo nie wiem .. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crunch Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 ja też posiadam płyte chaintech apogee 7NJL1 i mam pare pytań po 1 sciągnołem sobie ze stronki uaktualnienie no i nie wiem jak je wgrać a drógie pytanie posiadam procek AMD Athlon XP1700+ i chciałbym go przetaktować na XP200 napewno mnożnik bedzie razy 11,5 ale jak go przetaktować mógłbym prosić o pomoc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam Nie w sumie problemow nie bylo ale ten wiatraczek mnie irytowal male glosne i nic nie dajace nie wiem po co go tam dali po za tym plyta jest super do krecenia zreszta pewnie sam widzisz jak masz chaintech _________________ * XP 1700@3000 200x12 2,15V 2400 hz * Chaintech 7NJL1 * 512MB DDR333@400 TwinMOS * ATI RADEON 8500Le (250/500 @ 290/540) 3dMark2001 = 11591punktow * Barracuda IV 80GB * Chieftec 420W odswieze staaaaaaaaaaaareeeeeeeeeeego posta, ale musze :) mam 7NJS Zenitha i oczywiscie nadal trzymam ten maly wentylatorek na jednym z mostkow. Poniewaz ostatnio komp dosc dlugo jest wlaczony w trakcie dnia i troche nocy, postanowilem wywalic z niego tyle ile sie da z halasliwych rzeczy. Na pierwszy ogien wyskoczyl jeden z HDD 5400, lepiej bylo. Wczoraj pozbylem sie wentyla, ktory nawiewal na Barracude 120GB. Na smarcie mam temp HDD oscylujaca miedzy 39 do 41st, wiec nie jest źle ;) Pozostaje kwestia teraz tego malego wiatraczka z mobo. Jak wiecie wiatraczek siedzi na radiatorze. Teraz pytanie, plyta nie jest krecona, a komp sluzy do netu i pisania w wordzie, czy moge tego malenstwa sie pozbyc ? zawsze do kolejny wentyl cisze.... Pozdr. Jogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...