CheziChez Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Mam problem podczas instalacji visty instalator nie wykrywa dysku twardego i partycji komputer jest nowy i dysk twardy jest w 100% czysty i nie podzielony na partycje. Problem w ty że nie moge go podzielic bo opcja ta jest nie aktywna, a gdy chce zainstalowac stery z plyty ktora bylaz plyta glowna instalator nie wykrywa sterowników (wykrywa płyte ale nie wykrywa na niej sterów) probowałem zgrac stery na pendrive ale to nic nie daje. Mój dysk to Seagate baracuda 320 GB SATA 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) AFAIR to zeby dograc stery podczas instalacji trzeba je miec na dyskietce. W Viscie nie musi byc to dyskietka... A to sorry za wprowadzenie w blad. :( Edytowane 19 Lutego 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 W Viscie nie musi byc to dyskietka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Kontroler SATA masz wbudowany w płytę czy też na oddzielne karcie PCI? Na płycie ze sterownikami do kontrolera najlepiej wskazać katalog, w którym sterowniki są. Ponadto, jeżeli dysk był wcześniej używany, to jakimkolwiek programem do partycjonowania załóż nową partycję na system i sprawdź, czy jest aktywna. Czy to jedymy dysk w budzie, a może masz jeszcze inny np. IDE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Mam problem podczas instalacji visty instalator nie wykrywa dysku twardego i partycji komputer jest nowy i dysk twardy jest w 100% czysty i nie podzielony na partycje. Problem w ty że nie moge go podzielic bo opcja ta jest nie aktywna, a gdy chce zainstalowac stery z plyty ktora bylaz plyta glowna instalator nie wykrywa sterowników (wykrywa płyte ale nie wykrywa na niej sterów) probowałem zgrac stery na pendrive ale to nic nie daje. Mój dysk to Seagate baracuda 320 GB SATA 1Przedewszystkim napisz jaka to płyta główna...my nie wróżki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...