Skocz do zawartości
CheziChez

Vista Nie Wykrywa Dysku Twardego

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem podczas instalacji visty instalator nie wykrywa dysku twardego i partycji komputer jest nowy i dysk twardy jest w 100% czysty i nie podzielony na partycje. Problem w ty że nie moge go podzielic bo opcja ta jest nie aktywna, a gdy chce zainstalowac stery z plyty ktora bylaz plyta glowna instalator nie wykrywa sterowników (wykrywa płyte ale nie wykrywa na niej sterów) probowałem zgrac stery na pendrive ale to nic nie daje. Mój dysk to Seagate baracuda 320 GB SATA 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontroler SATA masz wbudowany w płytę czy też na oddzielne karcie PCI? Na płycie ze sterownikami do kontrolera najlepiej wskazać katalog, w którym sterowniki są. Ponadto, jeżeli dysk był wcześniej używany, to jakimkolwiek programem do partycjonowania załóż nową partycję na system i sprawdź, czy jest aktywna. Czy to jedymy dysk w budzie, a może masz jeszcze inny np. IDE?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem podczas instalacji visty instalator nie wykrywa dysku twardego i partycji komputer jest nowy i dysk twardy jest w 100% czysty i nie podzielony na partycje. Problem w ty że nie moge go podzielic bo opcja ta jest nie aktywna, a gdy chce zainstalowac stery z plyty ktora bylaz plyta glowna instalator nie wykrywa sterowników (wykrywa płyte ale nie wykrywa na niej sterów) probowałem zgrac stery na pendrive ale to nic nie daje. Mój dysk to Seagate baracuda 320 GB SATA 1

Przedewszystkim napisz jaka to płyta główna...my nie wróżki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi