Skocz do zawartości
kryhoo

Czym Najlepiej Czyscic Monitor Lcd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jak w temacie, kupilem jakies chusteczki do czyszczenia monitorow LCD firmy Hama. Kosztowaly 20 zl.

Ale pozostawiają biale smugi, trudne do zmycia.

Powiedzcie mi czym najlepiej czyscic, ucieszyl bym sie jesli by byl to jakis srodek popularny i latwo dostepny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi czym najlepiej czyscic, ucieszyl bym sie jesli by byl to jakis srodek popularny i latwo dostepny

Hmmm, jeśli ma to mieć właściwości myjące, czyszczące, ma być dostępne (popularne) i na dodatek jeszcze tanie.

WODA - u mnie w roli specjalnych środków do czyszczenia monitora to sprawdza się najlepiej. Wystarczy wilgotna ściereczka (może być irchowa) odrobina wody bez żadnych dodatków detergentów i voila ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

jak w temacie, kupilem jakies chusteczki do czyszczenia monitorow LCD firmy Hama. Kosztowaly 20 zl.

Ale pozostawiają biale smugi, trudne do zmycia.

Spirytus. Tylko nie można przesadzać z ilością.

Edytowane przez saleen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje się że we wszystkich instrukcjach od lcd jest napisane aby nie używać alku, ja stosuje ścierkę z mikrofibry + woda, żadnych smug i metoda bezpieczna dla matrycy, oczywiście ścierka ma być wilgotna a nie mokra tak żeby z niej woda leciała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje się że we wszystkich instrukcjach od lcd jest napisane aby nie używać alku,

Nie czytam instrukcji, matryce LCD (notebooki, monitory, rozebrane telefony kom. itd) prawie zawsze czyszczę 100%-owym alko i nic się nie stało na żadnej z nich... żadnych odbarwień itp. A np zaschniętej minikropelki od coli niczym innym od alko nie zmyjesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi