kryhoo Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam jak w temacie, kupilem jakies chusteczki do czyszczenia monitorow LCD firmy Hama. Kosztowaly 20 zl. Ale pozostawiają biale smugi, trudne do zmycia. Powiedzcie mi czym najlepiej czyscic, ucieszyl bym sie jesli by byl to jakis srodek popularny i latwo dostepny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Powiedzcie mi czym najlepiej czyscic, ucieszyl bym sie jesli by byl to jakis srodek popularny i latwo dostepny Hmmm, jeśli ma to mieć właściwości myjące, czyszczące, ma być dostępne (popularne) i na dodatek jeszcze tanie. WODA - u mnie w roli specjalnych środków do czyszczenia monitora to sprawdza się najlepiej. Wystarczy wilgotna ściereczka (może być irchowa) odrobina wody bez żadnych dodatków detergentów i voila ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Polecam to co kolega wyżej :) ... choć często wystarcza wręcz delikatne przetarcie na sucho by usunąć kurz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Tylko wtedy ten kurz zostaje na biurku a nie na szmatce/ścierce/papierowym ręczniku/dłoni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Tylko dobrze wykręć szmatkę, mi woda podeszła pod matryce i mam jasną plamę w dolnym prawym rogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Witam jak w temacie, kupilem jakies chusteczki do czyszczenia monitorow LCD firmy Hama. Kosztowaly 20 zl. Ale pozostawiają biale smugi, trudne do zmycia. Powiedzcie mi czym najlepiej czyscic, ucieszyl bym sie jesli by byl to jakis srodek popularny i latwo dostepny Spirytus. Tylko nie można przesadzać z ilością. Edytowane 18 Lutego 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 zdaje się że we wszystkich instrukcjach od lcd jest napisane aby nie używać alku, ja stosuje ścierkę z mikrofibry + woda, żadnych smug i metoda bezpieczna dla matrycy, oczywiście ścierka ma być wilgotna a nie mokra tak żeby z niej woda leciała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Płyn do mycia okien, przetarł morką szmatką i czyste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Płyn do mycia okien, przetarł morką szmatką i czyste.Do starych CRT ze szklanym kineskopem TAK do LCD nie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 ja czyszcze mokra chusteczka z odrobina plynu do naczyn. Doskonale sie czysci i monitor przez 7 lat na tym nie ucierpial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 zdaje się że we wszystkich instrukcjach od lcd jest napisane aby nie używać alku, Nie czytam instrukcji, matryce LCD (notebooki, monitory, rozebrane telefony kom. itd) prawie zawsze czyszczę 100%-owym alko i nic się nie stało na żadnej z nich... żadnych odbarwień itp. A np zaschniętej minikropelki od coli niczym innym od alko nie zmyjesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...