KitKat Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Witam, Mam problem. Moje chłodzenie Tacens Gelus Pro jest do "tupy" do OC mojego Core 2 Quada Q9550 2,83 GHz. Po prostu za mało wydajne, a po zejściu obciążenia ma problemy z wywiewaniem pozostałego gorącego powietrza. Ledwo wyrabia 3,4 GHz(Rewizja E0, więc żal aż takiego zapasu nie wykorzystać). Muszę szybko pomyśleć o nowym. Mój wybór padł na ThermalRight Ultra 120 eXtreme, a na to wentylator Noctua NF-P12 1300. W testach wyciąga stabilnie(Temp. 75-80 stopni w maks. obciążeniu) przy taktowaniu 4,2 GHz!!! U mnie chciałbym 4,0 GHz gdzieś tak wyrobić. Mam, jednak obawy, że całość się nie zmieści. Chciałbym zapytać czy na płycie DFI LanParty DK P35 T-2RS Plus i obudowie Antec Nine Hundred całość się sensownie zmieści z luzem(Przecież bezcelowe np. jest wywiewanie powietrza w boczną ścianę obudowy)? RAM jest włożony w slot 2 i 4, więc tutaj zawsze dalej od tego chłodzenia. ;) Czy ktoś ma taki układ lub sądzi, że to przejdzie? Pozdrawiam. :) Edytowane 18 Lutego 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam, Mam problem. Moje chłodzenie Tacens Gelus Pro jest do "tupy" do OC mojego Core 2 Quada Q9550 2,83 GHz. Po prostu za mało wydajne, a po zejściu obciążenia ma problemy z wywiewaniem pozostałego gorącego powietrza. Ledwo wyrabia 3,4 GHz(Rewizja E0, więc żal aż takiego zapasu nie wykorzystać). Muszę szybko pomyśleć o nowym. Mój wybór padł na ThermalRight Ultra 120 eXtreme, a na to wentylator Noctua NF-P12 1300. W testach wyciąga stabilnie(Temp. 75-80 stopni w maks. obciążeniu) przy taktowaniu 4,2 GHz!!! U mnie chciałbym 4,0 GHz gdzieś tak wyrobić. Mam, jednak obawy, że całość się nie zmieści. Chciałbym zapytać czy na płycie DFI LanParty DK P35 T-2RS Plus i obudowie Antec Nine Hundred całość się sensownie zmieści z luzem(Przecież bezcelowe np. jest wywiewanie powietrza w boczną ścianę obudowy)? RAM jest włożony w slot 2 i 4, więc tutaj zawsze dalej od tego chłodzenia. ;) Czy ktoś ma taki układ lub sądzi, że to przejdzie? Pozdrawiam. :) wejdzie napewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Miło słyszeć! :D Mam, jednak pewne obawy. Na pewno wejdzie? Dziś zakupiłem radiator i wentylator i zawiozłem do serwisu, gdzie to chłodzenie ma zostać zamontowane(Dałem komputer do serwisu kilka dni temu, bo były potężnie skopane ustawienia w BIOSie, a ja już nie wiedziałem, czy to przez to, czy może RAM jest wadliwy). Na moje oko, to wejdzie na styk, ale nie wiem w sumie. Chyba powinna być jakaś przerwa między radiatorem i went., a boczną ścianą obudowy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Na pewno wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Dzięki wielkie, podnieśliście mnie na duchu z tym, bo miałem duże obawy. icon_biggrin3.gif Chłodzenie weszło prawie "na styk". :) Czy wpłynie to bardzo negatywnie na temperatury? Chciałbym swojego Q9550 podkręcić gdzieś do 4 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...