kuebk Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Pomyslalem ze moze by tymczasowo przelaczyc tryb kontrolera z RAID na EIDE, zbootwac z CD np MHDD i odczytac smarta. Czy cos takiego nie rozwalilo by mi RAID'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Pomyslalem ze moze by tymczasowo przelaczyc tryb kontrolera z RAID na EIDE, zbootwac z CD np MHDD i odczytac smarta. Czy cos takiego nie rozwalilo by mi RAID'a?Jeśli nic nie zapiszesz, to nic nie uszkodzisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Jeśli nic nie zapiszesz, to nic nie uszkodzisz ;) Wydaje mi sie ze przy odczycie smarta + ewentualnym skanowaniu kazdego dysku z osobna raczej nic sie nie zapisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Pomyslalem ze moze by tymczasowo przelaczyc tryb kontrolera z RAID na EIDE, zbootwac z CD np MHDD i odczytac smarta. Czy cos takiego nie rozwalilo by mi RAID'a?Nie rozwali, sam tam sprawdzam swoje F1 od czasu do czasu. Profilaktycznie bootuję z pendrive bez wsparcia dla NTFS (w ten sposób nie jestem w stanie zobaczyć żadnej z partycji) a soft testujący HDD i tak w ogóle nie zwraca uwagi na dane na dysku, w sensie organizacji, partycji, systemu plików itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...