Skocz do zawartości
Lukasz938

Czy To Wina Płyty Głównej?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka dziś dostałem od kumpla 845 Ultra z procesorem intel celeron 1,7 do tego geforce2 MX 400, ddr 256 PC2100 napoczątku wszystko działało ale do czasu gdy zacząłem instalować sterowniki do karty muzycznej Creative SB Live zresotowałem komputer a tu zwiecha niechce sie załadować podczas normalnego logowania, oczywiście po 20 resetach wreszcie sie załadował w trybie normalne ale po ponownym uruchomieniu znowu niechce sie załadować, oczywiści w trybie awaryjnym zawsze mi sie załaduje.

Jutro inny kumpel da mi do sprawdzenia celerona 2,4/256/533 i radeona 9550 128 MB, Aktualnie miałem kompa tego co w opisie na dole. Nie wiem co zrobić, czy to wina płyty głównej?

Mam jeszcze jeden problem, wyłączam komputer za pomocą listwy, poprzedni normalnie po włączeniu listwy i włączeniu był wyłączony a ten sam się włącza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resety to wina sterownika od CL , ew. coś jest z kartą .

Jaki masz tam system - 98/Me czy 2000/XP ??

Do 9x faktycznie trzeba doinstalować stery z płytki od karty .

W XP karta się instaluje przy instalacji systemu lub przy włożeniu jej do slotu i odpaleniu OS .

W 2000 jest tak samo , z tym że niem wiem czy stery są w systemie , ale chyba powinny być ( szczególnie jak to 2000 SP4 ) .

Usuń w trybie awaryjnym obecne sterowniki i spróbuj innych .

A co do tego że ci się komp włącza jak listwę włączysz .

Nawet jak wyłączysz kompa ( bez fizycznego odcięcia zasilania - przełącznik na zasilaczu i/lub lista na off ) to prąd dalej płynie do elementów kompa .

Sporo urządzeń może spowodować start kompa ( m.in. karty sieciowe i urządzenia USB ) .

Z reguły da się to wyłączyć w biosie lub samym systemie .

Podaj jaki to dokładnie model płyty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi