Lukasz938 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Siemka dziś dostałem od kumpla 845 Ultra z procesorem intel celeron 1,7 do tego geforce2 MX 400, ddr 256 PC2100 napoczątku wszystko działało ale do czasu gdy zacząłem instalować sterowniki do karty muzycznej Creative SB Live zresotowałem komputer a tu zwiecha niechce sie załadować podczas normalnego logowania, oczywiście po 20 resetach wreszcie sie załadował w trybie normalne ale po ponownym uruchomieniu znowu niechce sie załadować, oczywiści w trybie awaryjnym zawsze mi sie załaduje. Jutro inny kumpel da mi do sprawdzenia celerona 2,4/256/533 i radeona 9550 128 MB, Aktualnie miałem kompa tego co w opisie na dole. Nie wiem co zrobić, czy to wina płyty głównej? Mam jeszcze jeden problem, wyłączam komputer za pomocą listwy, poprzedni normalnie po włączeniu listwy i włączeniu był wyłączony a ten sam się włącza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Wygląda to na problem ze sterownikiem dźwięku (zawiesza system) a nie sprzętem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Resety to wina sterownika od CL , ew. coś jest z kartą . Jaki masz tam system - 98/Me czy 2000/XP ?? Do 9x faktycznie trzeba doinstalować stery z płytki od karty . W XP karta się instaluje przy instalacji systemu lub przy włożeniu jej do slotu i odpaleniu OS . W 2000 jest tak samo , z tym że niem wiem czy stery są w systemie , ale chyba powinny być ( szczególnie jak to 2000 SP4 ) . Usuń w trybie awaryjnym obecne sterowniki i spróbuj innych . A co do tego że ci się komp włącza jak listwę włączysz . Nawet jak wyłączysz kompa ( bez fizycznego odcięcia zasilania - przełącznik na zasilaczu i/lub lista na off ) to prąd dalej płynie do elementów kompa . Sporo urządzeń może spowodować start kompa ( m.in. karty sieciowe i urządzenia USB ) . Z reguły da się to wyłączyć w biosie lub samym systemie . Podaj jaki to dokładnie model płyty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz938 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> sterowniki do 845 Ultra-ARU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Zobacz moze tutaj http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...amp;prod_no=294 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...