Skocz do zawartości
Allen

Jak się połączyć z FTP ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie banalne, ale jednak...

Zakłądam prywatna stronę, ale niemogę sie połączyc z FTP. mam już konto na Republice, wszystko dziłą jak wchodze do mojego konta, ale nie mogę się połączyć z FTP Republiki (wybieram ftp://republika.pl/allen03/ ) aby prezsłac pliki do strony ( strona jest pusta --> http://www.republika.pl/allen03 ) nic poza tym nie ma. a i za pomocą CuteFTP teź nie działa, nie chce sie połączyć, w programach ftp pisze ze zły login ale login jest tali jaki podałem na koncie do republikii. Natomiast w połączeniu http pisze mi ze:

"Wystąpił błąd podczas dostępu do folderu. Upewnij się czy nazwa pliku została wpisana poprawnie i czy masz uprawnienia dostępu do tego folderu.

Szczegóły:

Limit czasyu operacji został prezkroczony. "

Nie wiem co robić, wqurza mnie to bo już 2 razy robiłem reinstall systemu a niemogę sie połaczyc z żadnym FTP, dosłownie żadnym.

Proszę o pomoc :!: :!: :!: :!: PLIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam SDI, ale u kolegi normalnie wszystko chodzi zarówno FTP do republiki, jak i ja mogę siępołączyc z servem na jego komopie, natomiast on nie moze sie połączyc z moim na moim kompie, choć wszystko jest ustawione tak samo.

Po prosty :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech. jakoś dziwnie na ftp://ftp.republika.pl mi się spokojnie zalogowało w przeciwieństwie do ftp://republika.pl/. W jaki sposób się tam logujesz? Spróbuj zwykłym ftp spod konsoli/command prompt'a.

:?: :?: Jasnie?? wiesz co moze poprzez GG zagadaj do mnie bo inaczej to sie za długo zejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie logujesz na ftp://republika.pl/allen03/ to sie nigdy nie zalogujesz :D musisz sie zalogowac na ftp.republika.pl i podac login allen03 :D sam cie przekieruje do twojego katalogu :)

próbowałęm wszystkich mozliwosci podanych wyzej oprócz tego z komendami i było jedno i to samo (patrz wiadomosc w pierwszym poscie).

Raczej chyba ty do mnie ;]

Ale nie mam do ciebie numeru GG, weź mój z podpisu.

Myślenie ma przyszłości

http://republika.onet.pl/1,607,2,pomoc.html

ale niestety nie u wszystkich.

wpisujesz źle adres.

ftp://ftp.republika.pl

login: allen03

pass: *****

acha, uważaj bo hasło może się pisać gwiazdkami  :lol:

pomocy próbopwałęm postępuje tak samo jak w tej instrukcji i co sie pokazuje:

Połaczenia nie dało się wywołac!

:cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze tylko tobie admin zrobil ograniczenie bo np. sciagales bez przerwy jakies bardzo dlugie filmy XXX ;) calymi dniami itp :) :)

To byl tylko przyklad mozliwosci, bo innego wyjscia nie widze !!

A przynies twardziela od kolegi i zobacz czy z jego twardzielem ci dziala, bo moze miec cos inaczej ustawione!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze tylko tobie admin zrobil ograniczenie bo np. sciagales bez przerwy jakies bardzo dlugie filmy XXX ;) calymi dniami itp :) :)

Ograniczenia??????????? jedynym ograniczeniem jest transfer na SDi 115kb/s innych nie ma. A jeśli mi cos takiego wykręcili to nogi z dupu powyrywam i rozpieprze tą cała Tepse :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy problem rozwiązałem z kolegą z innej redakcji. Chodziło o to, ze w windzie Xp jest wbudowany firewall, i tzreba go wyło wyłączyć i wszystko działa. dziękuję za troskę i pomoc.

Pozdr

P.S. wyłącza sięfirewalla w :

właściwości połaczenia z netem --->Zaawansowane---> oznaczamy "zabezpieczenie firewwalla" ---> Zastosuj ---> ok . rozłaczamy sie z netem dla zastosowania zmian i wszystko działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi