JaX_CCC Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam Co dajecie pod bloczek na mofy: a) pastę termo b) termal pad zastanawiam się co lepiej dać w moim przypadku oryginalny cienki pad bedacy pod radiaxem czy smarować AS5. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Ja bym sugerował pastę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Ja uzywam tylko thermopadow, zarowno pod bloki ich uzywalem (EK mosfet 3A) jak i pod radiatory (TR HR-09) Teraz dodatkowo uzywam backplate, wyglada to tak: backplate -> thermopad -> plyta -> thermopad -> bloczek Tylko pytanie jeszcze o co dokladnie Ci chodzi, o takie cus, czy moze takie cus, jesli to drugie to pod mofy w sam raz jak na moj gust, pasty bym tam nie papral. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Moim zdaniem pasta jest lepsza, ponieważ dobra ma wyższą przewodność cieplną i chłodzenie jest wydajniejsze. A jak posmaruję cieniutką warstwę to nic się nie "paprze". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Tylko pytanie jeszcze o co dokladnie Ci chodzi, o takie cus, czy moze takie cus, jesli to drugie to pod mofy w sam raz jak na moj gust, pasty bym tam nie papral chodzi mi o zwykły pad, nie metalpad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) Moim zdaniem pasta jest lepsza, ponieważ dobra ma wyższą przewodność cieplną i chłodzenie jest wydajniejsze. A jak posmaruję cieniutką warstwę to nic się nie "paprze". Tylko czy mosfety masz napewno wszystkie o idelanie rownej wysokosci?? Jak dla mnie termopad sie lepiej spisze (sam mam pod HR-09). Edytowane 19 Lutego 2009 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 No gdyby były nie równe to faktycznie słuszna uwaga ;) Ja jednak miałem to szczęście, że trafiałem na takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Odradzam termopad-a. Zobaczcie co się dzieje gdy się rozpuści i ściągniecie radiator. U mnie rozerwał się pod temp. tym samym nie pokrył idealnie całej powierzchni rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Zobaczcie co się dzieje gdy się rozpuści i ściągniecie radiatorU mnie jakos ponad rok sie pod HR-09 trzymaly fajnie bez problemow... Pod blokami EK tez jest ok, nic sie nie rozpuszcza, przy mocnym docisku oczywiscie sa w nich slady po mofach. Jak masz pewnosc ze masz idealnie rowne mofy i ze nie strzeli Ci ceramiczna obudowa pod pasta jak dociagniesz radiator to czemu nie, ja jednak wole thermal pady, zreszta fabrycznie sa dodawane do blokow/radiatorow pod mofy to czemu ich nie uuzywac ? A roznica w wydajnosci jak na moj gust niewielka, zreszta zwykle to nie grzeje sie tak strasznie jak CPU czy GPU... nawet co do chlodzenia mofow blokami bym polemizowal w niektorych przypadkach czy to nie sztuka dla sztuki, mi HR-09 wystarczaly i byly ledwo cieple, tylko dla tego ze mi sie w przyzwoitej cenie trafily bloczki to zmienilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 JA bym dał termalpady - czysto i szybko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) rozumiem ze pasta jest wydajniejsza niz pady, ale po co? mofy sie tak nie grzeja, a wodowaniech ich to tylko estetyka - porzynajmniej w mojej mysli. thermalpad w zupelnosci wystarcza. Edytowane 19 Lutego 2009 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...