bartek46op Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam, otóż mam napęd Samsung SH-S203N i przy próbie nagrania czegoś na płytę DVD, obojętnie czy to za pośrednictwem Nero, Ashampoo czy CDBurnerXP wyskakują błedy że nie można nagrać albo nagrywa w nieskończoność... gdy anuluje proces i wyciągam płytkę widzę że jest coś na niej nagrane ale już się na śmieci nadaje... co robić z tym fantem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Przede wszystkim napisz na jakich nośnikach nagrywasz i z jaką prędkością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Verbatim, Esperanza [takie ciach!a z kiosku]. Prędkości rożne: 6x, 8x. Ostatnio zjeb*** 3 Verbatimy pod rząd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Po kioskowych spodziewać można się wszystkiego. Spróbuj nagrać ten sam nośnik na innym napędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) widzę że nie jestem sam :), też mam problemy od kilku tygodni walczę i nic, raz nagrywa a za chwilę wywala błąd o nieprawidłowym nośniku lub błąd adersu . Nagrywarki są nowe Samsung na ATA 202N oraz 203P na Sata ,Pioneer na Sata 216D oraz 115D na ATA ( tak kupiłem 4 nagrywarki w ramach testu:) ). Zmiana nośników nie pomaga ( wywaliłem już kilkadziesiąt płyt). Instalowałem kilkanaście razy Vistę x64 i x86 i XP ( jak miałem wcześniej starego LG4163 oraz Asusa 1608P3S to wszystko grało) sterowniki , biosy i bez rezultatu. Podejrzewam jakąś niekompatybilność sprzętu ale dalej nie znam 100% przyczyny i jak to rozwiązać. Płyty z tych najlepszych : TDK, Verbatim, Sony. Na różnych forach znalazłem osoby z takimi jak ja problemami ale niestety bez rozwiązania. Edytowane 19 Lutego 2009 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 CD nagrywa :| CD nagrywa :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) CD nagrywa :| CD nagrywa :| u mnie CD-R, CD-RW, DVD-RW,DVD+RW nagrywają ale DVD-R już niestety loteria z przewagą na nie, teraz kupiłem 5 różnych DVD+R (TDK, SONY, Verbatim) i o dziwo 4 płyty wypaliły ok, test trwa dalej :)... Edytowane 19 Lutego 2009 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Po licznych testach z nagrywarkami i nośnikami oraz reinstalacjach systemu/biosu/sterowników doszedłem do odkrycia przyczyny problemów : nośniki DVD-R . Nagrywarki mają z nimi problem pomimo że te nośniki są w ich specyfikacji ( np. TDK CMC MAG. AM3 oraz Verbatim MCC 03RG20 ), jak wczoraj kupiłem DVD+R ( m.in. TDK, SONY, Verbatim, Emtec) to palą jak głupie za każdym podejściem. Nie wiem czy te DVD-R to jakiś odrzut czy faktycznie nowe nagrywarki są ukierunkowane na nośniki DVD+R. Wcześniej nie miałem tych problemów i nawet jak kupowałem co popadnie to paliły bez problemu i grymasu. Mam nadzieję ,że się nie mylę bo jak na razie bez strat wypaliła 40 płytek a wcześniej to 40 uwalały na raz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Faktycznie masz racje, przeglądam własnie płyty z betami Windows 7 i wszystkie to DVD+R Edytowane 21 Lutego 2009 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kit44 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Mam ten sam problem, a myślałem ze to tylko u mnie coś nie bangla a widze ze inni maja dokładnie te same objawy. :huh: Na + i - jest tak samo, nagrywarki to pioneer 110d i 112d. O dziwo na win98 było jak by lepiej (chociaz ostatnio ashampoo po nagraniu pokazuje ze wystapily błedy w czasie nagrywania). Sprawdziłem również DeepBurnerem pod 98 - po ustawieniu predkosci na max nagrywał z 40 minut wiec chyba to było 2x ;/ (mozna było wybrać 16x albo max). Nośniki rózne ale raczej lepsze (Verbatimy, TDK "+" i "-"). CD nagrywa bez problemów. Dzisiaj testowałem przy mniejszej predkości na XP i DVD+RW oraz 3 plytki TDK - wypalił ok (prekość 4x) Wiec nie wiem czy nie tu tkwił problem - trzeba potestować wiecej (samo w sobie dziwne ze na maxa sa problemy). Poza tym ponad rok na 110d nie było problemów - dopiero poźniej sie zaczęło i było coraz gorzej ;/ Więc sam nie wiem czy to nie problem z czymś innym w kompie - nie jest on pierwszej młodości. Ale tak jak mówie dzisiaj potestowałem na niższej prędkości i na razie jest ok (odpukać) i mam nadzieje ze tak pozostanie. Już wole nagrywać niższą prędkościa niż wcale :mur: Nie mniej kosz pełen zepsutych płyt sam w sobie jest irytujący. (Nawet nie chce myślec ile kasy poszło przy próbie wypalania DL - bo tanie to one nie sa (np. za Verbatima dałem chyba 9zł :mur: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...