Skocz do zawartości
PoPcorn

Zestaw :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam stary komp brata i chce do niego dokupić parę części. A skład tego kompa to:

Procesor : AMD Athlon 64 300+

Płyta główna: Asus K8n4e deluxe

Jakieś tam pamięci DDR

Karta kraficzna geforce 6200:)

i chce do niego dokupić kartę geforce 9800gt pamięci goodramy 2x 1 GB 400Mhz cl3

i jeszcze dysk baracuda 7200.12

zasilacz jakiś corsair 550 W

i moje pytanie brzmi czy to się opłaca? Czy procesor nie będzie za słaby? Czy ta pamięc jest dużo słabsza od DDR2. Bo mam do wyboru laptopa do 1500 zł lub właśnie to. Proszę o szybką poradę. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając fakt, że to raczej nie ten dział;

Zacznę od tego, że absolutnym nonsensem jest kupno do tego komputera jakiejkolwiek karty szybszej niż GeForce 9500GT/Radeon HD4650 - ograniczeniem i to sporym jest procesor.

Jeśli chcesz coś w tym zestawie zmienić to musisz zmienić całą platformę, tj. procesor+płyta+pamięć+grafika+pewnie zasilacz.

Wnioskuję, że masz 1500zł na wydanie, w tej cenie da się złożyć coś niezłego, tj.:

SUMA: 1503zł

Z pewnością na tym da się pograć nawet w nowe tytuły, co będzie raczej niemożliwe na laptopie za 1500zł ;]

Edytowane przez Beereq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanowiłem się i będę kupował do tego jeszcze

płytę główną: asus p5q- e

procesor: intel 7200

pamięci: OCZ 4GB DDR II 1150 Reaper

tylko nie wiem jaki zasilacz i jaką karte graficzne.

Zastanawiam sie nad 9800gt albo 9800gtx możecie mi polecić jakąś kartę i zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego lepiej jest kupić intel e5200? I zastanawiam się czy nie dołożyć i nie kupić asus p5q deluxe zamiast asus p5q-e . Bo w tej deluxe jest 16 fazowy system zasilania procesora:/

A P5Q-E ma jaki? I da się ją zmodować na deluxe... Edytowane przez dzikidaniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi