Skocz do zawartości
Pinki

Jak się kręcą wasze Radeony 8500/9100 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tu niby nie ma byc postow a co kupic ale to chyba odpowiednie miejsce ;) - otoz stoje przed wyborem karty na r9100 i chcialbym ja troszke o/c ale bez zakladania radiatorow, wentylatorow i takich tam - takie delikatne krecenie:)

co kupic? bylem zdecydowany na szafira, ale zastanawiam zeby dolozyc do herca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i wzialem saphirre r9100 64 mb ram - herca nigdzie nie bylo i tak, a ten to chyba 128 bit bo ma 8 kostek....kosci samsunga :) cena 340 zl (OEM)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurna a mój tak sie kijowo kreci ze...

rdzeń idzie nawet na 290 ale pamieci... normalnie mają 220mhz lecą na 225......hyhy są to samsungi 4ns a karta tak wogole jest super grace

jak myslicie?? czego jest to wina?? biosu ?? zasiłki?? czy napiecia na karcie

z tych 3 to zasiłke wykluczam gdyż wojs ma taką samą karte jak ja i tak samo sie kijowo mu kręci a ma hunkay 300w...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze mam pytanko

dosc lamerskie:):)

czym sie roznia textury 32bit od compressed i od DXT1 w 3DMark 2001 nie widze zadnej roznicy w wydajnosci ani jakosci obrazu.

oraz drugie pytanko jaka jest roznica miedzyu D3D Hardware od D3D Pure Hardware

prosze o rozsadne wytlumaczenie

thx i pozdro to all:):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie mówie, ale już założyłem kiedyś taki topić i warto byłoby się pod niego podkleić, a nie tworzyć nowy....

Szybkie Radeony

Narazie najlepiej wykreconego radka 8500 jakiego widzialem to radek od rafala groobego. Mial cos kolo 340/340.

Ano cośtam miałem :P Masz co poszedł to... 340/690MHz przy 2.01v na GPU i 4.21v dla MEM 8) Stabilny w pełni był przy 335/685MHz z niższym napięciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podajcie mi adres www gdzie znajde bios do radka 9100 z ViVo bo nie wiem czy normalny mi wejdzie ?! Bo na tym SuperGrace chyba są za wysokie timingi ustawione :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dostałem swojego Szafirka 9100 :). Od razu odkręciłem mu to badziewne wiatraczko-coś ;) i przykręciłem jakiegoś wicherka ze starego coolerka na K6-2 400@550 :). Póki co potestowałem go do core -> 300. Memki na razie 260, ale boję się, ze bez radiatorków będzie ciężko je wyżej puścić :/ No nic, idę dalej testować :)

Aha, na razie na tym co w podpisie mam 10k w 3DM2k1.

Update: core 310 - mem 265. Próbuję dalej... :)

Update2: core jw. - mem 285 -> jutro idę do kumpla pociąć stary radiator ww. K6-2 400, w wiadomych celach... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez macie taki bajer w herculesach ze jak zmienicie bios z r9100 na r8500 to wam wydajnosc spada w starym UT ma 9100 mam ok 120 klatek a jak zmienie bios na 8500 to tylko 50-60, a druga sprawa to jak zmienie bios na 8500 to mam tekstury w toca race driver i chodzi swietnie ale jak odpalam inne gry to skacza maja po te 60-70 klatek ale tna :( jak wroce do 9100 to chodza znowu normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

250/230@315/280 z kilkoma artefaktami w Nature :)

burro: u mnie podnoszenie napiecia AGP nie pomoglo. karty raczej nie spalisz, ale nigdy nic nie wiadomo ;) . podnoszenie napiecia moze byc przydatne przy kreceniu AGP. ale o tym przekonam sie kiedys.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co myslicie o takim oc

radek supergrace vivo 230/200 :evil: -> 260/240 :P calkiem ladnie polecial

na antku 1.7+ , kt133a i sdr i stery na max jakosc

7100 3dmark01 chyba dobry wynik ?

pochwalcie sie ile wycisnelsicie ze swoich supergrace 230/200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hercus 8500 128MB (pamieci BGA 3.3 ns) - bez artefaktow 308/616 - dla swietego spokoju ida tak jak projektanci Herkulesa mieli w planach czyli 300/600. Przy takich ustawieniach ledwo 9933 w 3dmarku ale mysle ze to wina starej (prawie rocznej) instalki WinXP.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hercus 8500 128MB (pamieci BGA 3.3 ns) - bez artefaktow 308/616 - dla swietego spokoju ida tak jak projektanci Herkulesa mieli w planach czyli 300/600. Przy takich ustawieniach ledwo 9933 w 3dmarku ale mysle ze to wina starej (prawie rocznej) instalki WinXP.

Pozdr...

ile bym dal ze pelnego R8500... :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdr...

Gdzie i kiedy kupiłeś tego Herca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdr...

Rzeczywiście coś mało masz :? Walnij formata i będzie duuużo więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!! Więc mój Radeon 9100 64mb na kościach samsunga4ns od Sapphira 250/230@270/260. Czy nie uważacie że to jest mało dodatkowo jest chłodzony wentylatorem 80x80 który wieje na niego z góry.

Jak podkrece 275/275 juz sa artefakty w teście Natura. :?: wynik na moim sprzecie w 3dmarku2001se 10640 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprobj rdzen wyzej puscic. u mnie na takich samych pamieciach bez artefaktow 300-310 w zal od temp otoczenia. na pamieciach 275 spokojnie powinno byc. a ten wentyl zapodaj z boku karty a nie gorze.

wynik b.dobry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurde, Panowie, zawiodłem się na Hercu...

Dołączona grafika

Herc9100 @ radiatory na pamięciach

250/240@300/280

Caty Omegi chyba 2.4.60

i tylko ~9049 3Dmarkuf...

przy rdzeniu 310 - zwiechy, a przy pamięciach 290 - kolory się sypią w tym stylu co Pinky posał o Hercach... no i artefaktowo tak jakoś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...