czocza Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam wszystkich, Mam nastepujący problem gdy włącze na laptopie gre np. CS 1.6 to laptop po około 30minutach(czasami nawet przy GG+Internet+Muzyka) sam się wyłączy gdy chce go włączyć spowrotem to laptop długo się włącza lub sie zawiesza na ładowaniu systemu. Dodam ze laptopa wydobywa się b. gorące powietrze a nawet kadłub jest goracy, touchpad itd... Jakieś propozycje/pomysły co do tego problemu? Poszukuje jakiegoś programu do monitoringu temperatur który co jakiś czas zapisuje temperatury podzespołow do jakiegoś pliku, bo nie wiem do jakiej temperatury dochodzi gdy laptop się wyłączy. Szukałem w BIOS'ie w opcji ktora wyłącza komputer po przekroczeniu jakieś temperatury tak jak jest coś takiego w desktopach ale nic takieog nie znalazłem. Gram na podłączonym zasilaniu nie na baterii. System to Windows XP Pro, a laptop to Acer Aspire 5270Z(CPU: T2310, GPU8400M GS, 1GB Ramu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Najpierw to wyczyść chłodzenie, a nie szukaj programu do monitorowania temp: http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnie...ie-t286844.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...