kroma Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam mam router Intellinet ADSL2+,ANNEX B 523950. I mam problem z siecią wifi , ustawiłem w routerze wszystko tak jak pisało w instrukcji. ale niestety komputer w pokoju obok nie widzi mojej sieci Wifi , ale inne widzi. Nie mam pojęcia co może być nie tak. Na moim routerze miga cały czas wlan , czyli router działa poprawnie , karta też widzi inne sieci z bloku czyli też działa poprawnie , ale mojej sieci nie widzi w ogóle.Wie ktoś co jest nie tak ? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) 1. Podstawowe pytanie, czy inne komputery widzą tego AP? 2. Spróbuj wyłączyć szyfrowanie. 3. Zmień ustawienie jednej anteny, z pionowego na poziome. 4. Może inne sieci zakłócają twój sygnał. Zmień kanał. 5. Uszkodzony AP? Edytowane 20 Lutego 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroma Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 1. Nie wiem w domu mamy tylko 2 komputery , no i ten drugi go nie widzi. 2. Próbowałem , nic nie pomogło. 3. Nie do końca rozumiem o co chodzi. 4. Również nic nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 3. Nie do końca rozumiem o co chodzi. Antena ma polaryzacje, które muszą sie zgadzać. To płaszczyzna w jakiej rozchodzi sie fala. Pionowa i pozioma. Prawdopodobny powód: brak zasięgu w drugim pokoju lub błędna/uszkodzona konfiguracja drugiego komputera...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroma Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Ale tamten komputer w pokoju obok widzi inne sieci , więc konfiguracja chyba jest tam dobra i zasięg jest , widzi wszystkie sieci w moim bloku oraz sieć na rynku tylko nie widzi mojej z pokoju obok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Przenieś kompa 2 metry od AP i sprawdź. Jak dalej nie będzie widział to znaczy że coś z ustawieniami nie tak. Jak będzie widział to znaczy że nie masz zasięgu w drugim pokoju, czyli albo musisz zmienić położenie AP, albo zmienić antenę. Spróbuj ustawić antene w poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroma Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Sytuacja teraz wygląda tak że zauważył moja sieć po restarcie routera i ustawieniu na nowo , ale po 2 sekundach zgubił zasięg i znowu jej niewidzi. P.S. A jeszcze mam takie pytanko odnośnie QoS , mianowicie czy dałoby się tak to ustawić , że gdy są włączone 2 komputery to ten , który łączy się przez WiFi mógł wykorzystać maksymalnie 25% łącza zamiast całego , tak żeby nie było pól na pół tylko pierwszy ile chce , a drugi maks 25% , czy coś w tym stylu. Jest taka możliwość ? Edytowane 21 Lutego 2009 przez kroma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...