Jump to content
Halfi

Komputer ... Na Ktorym Zainstaluje Windowsa 98 Se

Recommended Posts

Witam, potrzebuje pomocy w wybraniu sprzetu o ile jeszcze taki isteneje i mozna go kupic ( nowego sprzetu ) na ktorym zinstaluje bezproblemowo win98.

tak tak wiem ze isteneje wirtualizacja itd... ale potrzebowalbym to zrobic jak najprosciej czyli sprzet i system 98

jak narazie poszukuje glownie plyty glownej ktora ma stery do win98 i slabo mi idzie, wiec jak ktos moze z was przerabial podobny temat to prosze o pomoc.

wogole karty graficzne na pcie rusza na 98 ? o ile znajde taka ktora posiada stery ...??? za kada rade z gory dziekuje.

Chipsety pod C2D 65nm/45 nm ( od 945 wzwyż ) w ogóle nie pozwalają na instalację 98/Me .

To samo na chipsetach NV od NF3 wzwyż .

Do tego dochodzi problem z ramem - 98 trudno było zainstalować na kompie z 512 mb ram , dopiero po dodaniu nieoficjlanych patchy dało się pracować na 98 i 512 mb ram .

Do 98 najlepsze będą chipsety NForce 2 i intela z tych czasów , W praktyce w grę wchodzi Socket A z 256 mb ram aby 98 zainstalować , potem można dołożyć drugie 256 mb .

Edited by reyden

tak tak wiem ze isteneje wirtualizacja itd... ale potrzebowalbym to zrobic jak najprosciej czyli sprzet i system 98

Według mnie wirtualna maszyna jest rozwiązaniem prostszym i tańszym. Ściągasz Virtual PC, ustawiasz co potrzebujesz i instalujesz OS. Nic prostszego.

Edited by NeoMagNeT