tooomi Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Mam pytanie jak podłączyć kino domowe SONY DAV-DZ260S do laptop Fujitsu siemens amilo pi2515 oto wejscia i wyjscia w kinie Wejście audio (analogowe) NIE Wejście audio (optyczne) 1 Wejście audio (koncentryczne) 1 Gniazdo SCART (wyjście kompozytowe / wyjście RGB / wejście audio) TAK Złącza głośnikowe (przód / centrum / dźwięk przestrzenny / subwoofer) TAK / TAK / TAK / TAK Wyjście wideo (HDMI™), interpolacja do formatu 720p / 1080i dla DVD TAK (1080p) DIGITAL MEDIA PORT powiedzcie mi prosze jakie kable mam kupic w laptopie mam spdif w karcie dzwiekowej jest to karta zintegrowana i chciałbym uzyskać dzwięk 5.1 czy da sie jakos to zrobić dziekuje z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 SPDIF --> wejście koncentryczne ( mały jack --> pojedynczy RCA ) Obraz też ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Kolego a czy to bedzie dzwięk 5.1???? czy potrzebny jest amplituner na 5.1 i wtedy mini jack do laptopa a do ampli coaxial????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Kabel tak jak mówisz. Normalnie będziesz miał dźwięk stereo, aby było 5.1 to dźwięk musi być zakodowany w DD lub DTS'ie (głównie filmy lepszej jakości mają, ale to pewnie właśnie o to chodzi? :) ) Jeśli chodzi o obraz to już będziesz musiał bezpośrednio podłączyć laptopa to TV - nie wiem jakie masz TV, ale pewnie będzie trzeba podłączyć to przez VGA Edytowane 21 Lutego 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Tak właśnie w tv mam hdmi nie mam vga ale mam 2 skart a w laptopie mam vga. Jest taki kabelek na allegro wiec nie ma problemu.Czyli chodzi o to że jak będe miał filmik w Ac3 to pojdzie dzwięk na 5.1 tak czy źle rozumiem? Co myślicie o tym???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Audio: http://allegro.pl/item551466661_kabel_spdi...uner_hq_5m.html Przewód służy do połączenia amplitunera kina domowego z wejściem cyfrowym COAXIAL z kartą muzyczną z wyjściem jack SPDIF (inaczej zwane S/PDIF, SP-DIF) np. SB LIVE, AUDIGY, AUDIGY 2. W ten sposób można uzyskać cyfrowe efekty kina domowego: Dolby Digital, Dolby ProLogic, Dolby Surround, DTS itd. Przewód pasuje do kart muzycznych Creativa oraz niektórych modeli notebooków. Video: http://allegro.pl/item560984118_hdmi_vga_1...alit_kabel.html Edytowane 22 Lutego 2009 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Hmm z Twojej wypowidzi kolego wynika to że jest potrzebny amplituner 5.1 to na co w kinie te wejscie coaxial??????? A obraz rozumiem ze ten kabelek bedzie idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Nie jest potrzebny amplituner podłączasz tym kabelkiem do Wejście audio (koncentryczne) a w laptopie do spdif i gra muzyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam Wytłumaczę ci to jak najprościej się da:) 1. podłączasz kabel do amplitunera do wejścia koncentrycznego (coaxial) a drugą końcówkę (jack) podłączasz tam gdzie podłączasz słuchawki - z lewej strony obok mikrofonowej wtyczki... na ekranie zostanie wyświetlony komunikat że podłączono kabelek... wybierasz spdif i powinno działać:) ps. wtyczka zdaje mi się że jest w tym miejscu - mój brat ma też amilo i o prawie takich samych parametrach więc chyba ta wtyczka jest w tym samym miejscu:) pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) Niestety mam już kabelek coaxial / spdif ale nic nie działa ;( może dlatego że w kinie domowym mam takie wejscie na ostatnim zdjęciu jest pokazane ze to do Tv.Więc ponawiam pytanie czy da sie podłączyć w jakiś inny sposób może być przez amplituner bo wyjscie w laptopie to napewno spdif. Mam nadzieje że mi pomożecie dzieki Edytowane 1 Marca 2009 przez tooomi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Widze że nikt nie potrafi mi pomóc szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 kabel z laptopa spdif podłączasz do ampli z tyłu do digital in. W laptopie ustawiasz w ustawieniach dźwięku "spdif" jako "domyślne źródło dźwięku" a w ampli przełączasz na digital in 1 lub 2 (coaxial). Nie ma bata, musi działać :) Jak nie działa to daj screeny jak ześ to poustawiał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Podłączyłem spdif do laptopa przestawiłem na spdif w karcie i coaxial podłaczyłem tu ale nic nie słychać przestawiałem w dvd na rozne rzeczy na dvd na tv na audio i nic w opcjach też próbowałem wszystko co sie dało Widać jednak amlituner jest potrzebny nie przeszkadza to ze tam jest napisane digital in i to wszystko jest w ramce TV ???? Nie mam amplitunera a chcem wiedziec dokładnie żeby nie było że jak wydam kase na ampli 5.1 to mi nie bedzie działać dlatego pytam ekspertów :D Edytowane 1 Marca 2009 przez tooomi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 podłączasz tam gdzie masz "digital in" i ustaw dzwięk na laptopie spdif a na ampli digital in Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Digital in mam w kinie domowym i jakoś nie działa co bedzie jak kupie amlituner i nie bedzie działać???? czyli jak laptopa do amplitunera a amplituner do kina domowego bo już nie bardzo rozumiem??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Przecież kino domowe w twoim przypadku robi również za amplituner Edytowane 1 Marca 2009 przez blacklio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Tak wiem że to jest z amplitunerem ale nie chodzi mi a w kinie nie moge przestawic na digital in a w laptopie wszystko dobrze robie wiec nie rozumiem co jest nie tak jeszcze kupie kabel optyczny i zobacze jak to nie pomoze to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooomi Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 W stacjonarnym kompie chodzi elegancko na karcie audigy zs na win xp wiec nie wiem co jest w laptopie kupiłem kabel vga / hdmi i też nie działa nawet tv nie wykrywa niewiem czy to przez system czy przez karte dzwiękowa w laptopie nie ma dzwięku..Czy przez system???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...