stupa Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) Witajcie mam taki problem bo dzisaij sobie zakupiłem po małej korekcie głosniki logitech x-530 i podłonczyłem głosniki wszystko jak trzeba ale dziłają mi przednie tylko i sub i z tego co wiem i sie doczytałem to trzeba przestawić jakieś opcje od karty dzwiekowej: Opis urządzenia Typ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller PCI i tu mam problem bo nie wiem gdzie to zrobic a jak gdzies widze na forach screeny to przez soundmana sie bawia i u siebie nie moge znalesc ale sciagałeem różne stery i soundmana i nic moze mi ktos pomuc PS - karta jest zintegrowana z płyta i mam 3 wyjscia in, out i mic jakos tak jak cos potzreba jakies dane z kompa to pisac pewnie sie znajda ps2 - sorrka jeżeli temat sie powtarza ale jakoś nie potrafie sie odnalesc na forum Edytowane 20 Lutego 2009 przez stupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek200 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam. 1: trzeba ustawić w mikserze opcje głośników na 5.1 2: aby zagrały głośniki przy sygnale w stereo na system 5.1 trzeba włączyć jakiś efekt np room. prawdziwe 5.1 działa tylko wtedy jeśli film czy muzyka jest zakodowana w tym systemie i musimy mieć albo wbudowany dekoder bądź zewnętrzny amplituner podpięty poprzez wyjście coaxial lub optical. w twoim przypadku punkt od 1 do 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stupa Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 wszystko ładnie pieknie napisane tylko chciałbym jeszcze wiedzieć gdzie poszukac tego mixera bo cos nie moge go znalesc bo zapewne mam zle jakies kodeki albo cos zrobione bo niedawno formata robilem chciałbym jeszcze się dowiedzieć jakie albo które kodeki do karty by mi najlepiej wspolpracowaly bo komp ma ladnych pare latek:) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek200 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Do karty dźwiękowej starczą same sterowniki dostarczone do płyty głównej a co do kodeków to mogą być np ac3, xvid, ffdshow, divix, i jakis player np K-multimedia player (kmp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stupa Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 no własnie mam w tyum problem ze nie mam sterow orginalnych na plytce od producenta bo gdzies zgubilem a sciagalem z neta i nie mam gdzie przestawic tego zeby graly na tych 3 wejsciach ale jak nic nie wykminie do poniedzialkuy to kupuje karte za 39 zl i bd chulac xDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 czy ort w tytule tematu, widoczny jak byk nikogo na tym forum nie razi?? sorry za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek200 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Raczej nie. Mogą być różne przyczyny pośpiech i takie tam :rolleyes: , zdarza się.Wracając do wątku podaj model płyty głównej to coś się dopasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 no własnie mam w tyum problem ze nie mam sterow orginalnych na plytce od producenta bo gdzies zgubilemTo trzeba je ściągnąć z netu. i nie mam gdzie przestawic tego zeby graly na tych 3 wejsciachMusi gdzieś tm być, może ściągnąłeś złe sterowniki. Ewentualnie ściągnąłeś sam sterownik bez programu sterującego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stupa Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Pole Wartość Komputer System operacyjny Microsoft Windows XP Home Edition Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputera UKNOW Nazwa użytkownika StUpA Płyta główna Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+ Nazwa płyty głównej ECS K7VTA3 v5 (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DDR DIMM, Audio) Mikroukład płyty głównej VIA VT8367 Apollo KT333 Pamięć fizyczna 768 MB (DDR SDRAM) Typ BIOS'u Award (12/03/02) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2) Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1) Ekran Karta wideo RADEON 9550 Secondary (128 MB) Karta wideo RADEON 9550 (128 MB) Akcelerator 3D ATI Radeon 9550 (RV350) Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (89555606NB) Multimedia Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller Magazyn Kontroler IDE Kontroler VIA Bus Master IDE Kontroler SCSI/RAID A39U5R51 IDE Controller Napęd dyskietek Stacja dyskietek Dysk fizyczny ST3250820A (232 GB, IDE) Dysk fizyczny Multi Flash Reader USB Device (54 MB, USB) Napęd dysków optycznych CRQ QNGDEJG SCSI CdRom Device Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) Napęd dysków optycznych LITE-ON LTR-52327S (52x/32x/52x CD-RW) Status dysków SMART OK Partycje C: (NTFS) 93409 MB (52226 MB wolne) D: (NTFS) 145063 MB (81250 MB wolne) Rozmiar całkowity 232.9 GB (130.3 GB wolne) Urządzenia wejściowe Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2 Mysz Mysz zgodna z HID Sieć Karta sieciowa Karta VIA PCI 10/100Mb Fast Ethernet (62.141.199.134) Urządzenia zewnętrzne Drukarka Canon MP210 series Printer Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller Kontroler USB2 VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller Urządzenie USB Masowe urządzenie magazynujące USB Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID Urządzenie USB USB2.0 PC Camera (SN9C201&202) tu chyba bd to co potrzebujecie a szpachla2 to mozliwe ze sciagnelem sterownik bez programu setrujacego chyba ze 20 wersci sterow wczoraj przerabialem na kompie i nie moge nic dopasowac zeby dzialalo tak jak powinno a robilem wszystko jak trzeeba a z tymi bledami to tak bywa jush u mnie poprawie pozniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 a z tymi bledami to tak bywa jush u mnie poprawie pozniej to nawet nie literówki tylko jawne gwałcenie języka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekH1964 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Z tego co widzę na stronie ecs to to mobo ma dźwięk 2 kanały. Więc raczej bez dodatkowej karty na pci się nie obejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stupa Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 aha czyli tak to sie przedstawia no coz w pon kupie karte i po klopocie thx za wszystko pozdr i temat do zamkniecia CYA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...