Skocz do zawartości
toman

Linx - Orthos Killer ?

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie temat na XS już trochę stron ma, ale u nas nic się na ten temat nie pisze. Dostałem info o tej aplikacji od jednego z userów, którego serdecznie pozdrawiam ponieważ progs się przydaje.

LinX to soft oparty na algorytmie linpack, tym samym na którym oparty jest Intel Burn Test. Jeśli ktoś używał wspomnianej aplikacji, wie czego się spodziewać.

Dołączona grafika

Okno aplikacji jest bardzo przejżyste, zawiera wszystko czego potrzeba. Patrząc od lewej:

Problem size - tutaj wybieramy wielkość próbki do liczenia. W zależności od wielkości problemu program przydziela sobie odpowiednią ilość ramu do obciążenia. Proponuję zaczynać od 5000. Ja testuję na max, co przy 4GB (os-32bit) daje problem wielkości 14500-15000.

Memory to use - tutaj możemy wybrać ile pamięci program ma obciążyć. Wiadomo co sięstanie po kliknięciu Allt

Times to run - ilość pętli przebiegu. Aplikacja w przeciwieństwie do Orthos ma swój koniec. Standardowo ustawione jest 10 pętli. Ja wybieram 20.

Główne zalety:

- szybkość działania. Po 1h proc jest stabilny jak ta lala.

- dokładność. Orthos może działać 4h, gdzie LinX przy tych samych ustawieniach wysyouje po 2min.

- detekcja błędów. Jednym słowem zamiast restartu/BSOD'a używmy wiadomość od aplikacji.

- wielowątkowość.

- wygrzeywa jak diabli.

- zajmuje mniej miesca na pulpicie.

Pobierz LinX 0.5.7

Zapraszam do testowania. wg moich testów stabilny procesor (Orthos 3h, pryio.7) po testach LinX stabilny był dopiero ~50 MHz niżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie miałem takiej fajnej patelni do wysmażania proca :D

Bije na głowę wszystkie orthossy i inne tam everesty.

Thx za linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi