Markus1 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Witam! No już mogę powiedzieć, że mam go w budzie. :-) Powiedzcie mi zatem teraz czy wystarczy tylko mnożnikiem podjechać trochę w górę i tyle? Czy muszę wyłączyć CnQ? Edytowane 21 Lutego 2009 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Wyłącz CnQ. Następnie podnieś trochę napięcie i mnożnik i testuj czy stabilny. Edytowane 21 Lutego 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadAg! Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 I jak idzie? Ja swojego jeszcze nie ruszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 a że tak spytam co z pamięciami bo mam ustawione w biosie na EPP i chodzą na 533 MHz CL5.0 6-6-15 2T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadAg! Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Ja w Biosie ustawilem pamiatki na 1066 MHz, timingow nie ruszalem. CPU-Z pokazuje pod Winda ze jest 533 ale czytalem ze to wina CPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 CPU Z odczytuje prawidłowo. DDR - Double Data Rate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 na jakim chlodzeniu podkrecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Markus1 ma w sygnaturze Scythe Katana 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekkos Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 3.6 powinien na tym chłodzeniu zrobić trochę dovoltuje procek i powinno być ok ..czekamy na wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Nie wiedziałem, że to takie proste (wersja BE) Na początku wyłączyłem CnQ oraz podjechałem mnożnikiem x17. Poszło od kopa właśnie skończyłem sprawdzać super PI. Wszystkie testy zaliczone. Napięcia na razie nie ruszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Testuj programem orthos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadAg! Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Dobra, skoro krecicie to ja tez pobrobuje. Dam znac. Na mnozniku 17 ruszyl bez problemu, Windows 7 sie zaladowal. Nie testowalem, porpacowalem troszke, rdzenie obciazone 100% (boinc) temp. proca 44-46*. Na 18 wywalil sie przy ladowaniu Windy. Po podniesieniu napiecia o 0.025V windows wstal ale wywalil sie juz po zaladowaniu. Generalnie musze kupic jakis wiatrak do budy bo na tym boxowym nie chce za bardzo z napieciem kombinowac. Z FSB nie probowalem. Sa jakies konkretne serie ktore sie kreca ze ho ho? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 AMD nie ma fsb tylko htt. Na razie jest tylko rev. c2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Co do V na BOX-ie, wszystko to kwestia temp. proca, speed fana wgraj czy coś i trzymaj temp w ryzach - a docelowo dobry cooler nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadAg! Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Zamowilem wlasnie dwa wiatraki 120mm do budy to bedzie chlodniej. Temperature w ryzach trzyma mi DFI Smart Guardian. A co do FSB to sorki, przyzwyczajenie z dawnych lat. Czy dla AM2+ ustawia sie gdzies dzielnik dla RAMu? Pytam bo nie znalazlem nigdzie w BIOSie opcji dzielnika a wolalbym krecic przez HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Przeczytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Na Phenomach taktowanie pamięci jest zależne bezpośrednio od HTT, a nie taktowania procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 O tym nie wiedziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadAg! Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Przeczytaj Kurde, nic nie kumam, musze to na spokojnie przesledzic. Czyli w phenomach jest inaczej niz w A64 na s 939? Tam to bylo dosc proste, podnosiles FSB (czy tez HTT) a jak pamiatki nie dawaly rady to im sie zmienialo dzielnik zeby nie szly rowno z magistrala tylko wolniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Chyba po to kupiłeś BE żeby krecić mnożnkiem :P bo 920 robi na AC tyle samo co 940. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadAg! Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Jak wiadomo mnoznik podkreca tylko zegar proca (choc po artykule z pamieciami to nie mam pewnosci). Generalnie podkrecanie przez FSB czy HTT daje przyrost wydajnosci calej szynie danych co jest lepsze. A co do BE to nie bylo innej opcji :D mozna kupic tylko BE w tej chwili chyba ze sie myle, niewazne. Musze nadrobic zaleglosci z podkrecania, przydalby sie jakis poradnik do tego zagadnienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Przeczytaj art egiełdy - polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) sry ze wyciagam temat ale akurat mam sprawe zwiazana z OC tego procka. Zrobilem OC do 3.6GHz przy napieciu 1.5, planuje krecic go bardziej...posiada ktos wiedze lub sam takowego procka ma ile max. mozna wyciagnac? dodam tylko ze mam chlodzenie freezer 64 Pro+ AS5 cpu: phenom II 940 BE AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ Corsair 450W Edytowane 5 Czerwca 2009 przez sonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zależy od sztuki. Pisz na gg jak masz pytania o oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 A czy to taki problem samemu sprawdzić? Dajesz mnożnik wyżej, sprawdzasz, mnożnik wyżej i znowu sprawdzasz i tak dalej aż straci stabilność, Jak ją straci możesz podnieść napięcie albo zmniejszyć takty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...