atsiv Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Ostatnio poszukuję niezbyt drogich głośników, najlepiej za niewiele ponad 100 zł i moc muzyczna wystarczy mi nawet 30 W. Chciałbym aby te głośniki były drewniane. Natknąłem się na AKIRA MMS-01-20K - http://allegro.pl/item562784489_akira_hi_f..._nowe_gw12.html Co to za firma, co to za głośniki? Czy są one warte uwagi? Pierwszy raz słyszę o tej firmie i jak one wypadają na tle Geniusów? Czy będą dużo gorsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Japońska firma, działa od 94r, sprzedaje wszelaki audio/video (dvd, głośniki pc, kina domowe etc); Same głośniki powyżej? Zapewne nic nie poczytasz, bo raczej nikt tego nie kupił jak dotąd - a napewno nikt, kto tu się udziela. Możesz: - kupić je, i opisać później wrażenia - polować na SP-HF 1250X gienki - kupić inne gienki - 850X, 1250A; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 prezentują się bardzo ładnie i mają dość funkcjonalny przedni panel. Nie będą miały takiego kopa jak gienki z serii X, ale myślę że warto zaryzykować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Oto charakterystyka namalowana na froncie tej Akiry: :grin: Edytowane 24 Lutego 2009 przez elektrykk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 125zł a on sie pyta co to za fmira, kup i sie przekonaj. Przy takiej kwocie jak ktos stawia pewne wymagania jest chyba niespełna rozumu. Kupujesz, i opisujesz na forum:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Przy każdej kwocie trzeba stawiać jakieś wymagania ;) ps. natomiast zakup i opis na forum popieram ;) Oto charakterystyka namalowana na froncie tej Akiry:Wygląda optymistycznie ... może odpuszcza górę (osobiście i tak nie lubię igieł w uszach ... a tak się ostatnio realizuje muzykę) ale średnica równiutka (do 3K). ps. ... a teraz ciekawe jak z char. impulsową, zniekształceniami THD, char. kątową, SNR [: Edytowane 24 Lutego 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Przy każdej kwocie trzeba stawiać jakieś wymagania ;)No tak np: -ma działać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 I nie zastanawia Was napis "Press F12 for combined Quick Repear"? (BTW. W ang. nie ma takiego słowa jak "repear" tylko "repair") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 I nie zastanawia Was napis "Press F12 for combined Quick Repear"? (BTW. W ang. nie ma takiego słowa jak "repear" tylko "repair") Jeszcze jest repeat - może się coś przytarło fizycznie lub przy kompresji do jpg ? Nie wiem ... wiesz ... to zdjęcie nie jest jakieś "HD" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 a może ch-ka jest programowo "naprawiona":) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atsiv Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 125zł a on sie pyta co to za fmira, kup i sie przekonaj. Przy takiej kwocie jak ktos stawia pewne wymagania jest chyba niespełna rozumu. Kupujesz, i opisujesz na forum:) Co do tego ma rozum? Warunki trzeba stawiać przy każdej kwocie i nie ważne czy będzie ona mała czy wysoka... Hmm... pytam się, ponieważ ktoś może miał lub ma takie głośniczki i podzieli się wrażeniami. Myślałem nad tym zakupem i wstrzymałem się, ponieważ te głośniki mają dosyć słabą opinię, ponoć dźwięk nie należy do ładnie grających. Skoro to są fakty więc po co mam wydawać 125 zł za takie głośniczki jak mogę dołożyć 30-40 zł i kupić Geniusy, przynajmniej mam większą pewność na co wydaję te pieniążki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireGL Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 A ja odświeżam temat i ponawiam pytanie autora: Czy ktoś ich słuchał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 I nie zastanawia Was napis "Press F12 for combined Quick Repear"? (BTW. W ang. nie ma takiego słowa jak "repear" tylko "repair") moze chodzi o reapear (ponowne pojawienie sie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 reaPPear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Nie chciałbym patrzeć na błąd wyryty na froncie głośnika:) Anyway, czytałem opinie kogoś kto kupił te Akiry. Badziew okrutny, omijać z daleka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atsiv Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Niestety szkoda wydawać 120 zł na te głośniczki i wyrzucać pieniądze w błoto. Mój znajomy twierdzi, że słuchał jak one grają i nie chciał tego komentować, trzeszczący dźwięk to normalka. Uważa, że już lepiej kupić zwykłe (cicho grające) plastiki za 50 zł, niż potem żałować. Dowiedziałem się, że tej firmy produkty można spotkać nawet w Biedronce... produkty stamtąd raczej nie cieszą się dobrą jakością, najwyżej poprawną i tyle (tanie = słabe). Już lepiej dołożyć te 30-40 zł i kupić Geniusy drewniane, przynajmniej jakiś pożytek z tego będzie. Także temat uważam za zamknięty, ponieważ nie ma czego tutaj komentować. Słaba jakość dźwięku to poważna wada i raczej warto je omijać, tak jak napisał ktoś wcześniej. Lepiej kupić zwykłe za 50 zł na jakiś czas, jeśli musimy mieć koniecznie, a nie mamy chwilowo kasy, potem dorzucić parę groszy i sięgnąć po coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganskieoko Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 powiem szczerze ze sluchalem ich i nie porowna sie bassu z powiecmy subwoofera jakiegos profesjonalnego (lub pół pro.) ale obecnie mam bose sub i satelity mordaunt-short i powiem ze podobaly mi sie te akiry u kolegi i chcialem odkupic ale nie wyrobilem sie... mi pasowaly by z dolaczonym jakims sobkiem np z creative-ów pozdrawiam wiecej info na gg 8515165 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...