Skocz do zawartości
mak777

Wygrał ABIT ;] Teraz testy kręcenia ;]

Ktora plyta lepsza do krecenia, Asus A7n8x-st Deluxe Gold czy ABIT NF7-S  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora plyta lepsza do krecenia, Asus A7n8x-st Deluxe Gold czy ABIT NF7-S

• Asus A7n8x-st Deluxe Gold
      4
    • ABIT NF7-S
      13
    • EPOX 8RDA+
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Witka for @ll!

Były różne dylematy, ale z takim się jeszcze nie spotkałen na forum... Wypowiedzcie się która waszym zdaniem jest lepsza do kręcenia, podajcie aspekty za i przeciw... Prosze o konkretne odpowiedzi bo na dniach wyruszam na polowanie do slepu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to może mi powiecie jeszcze przy okazji czy ABIT będzie lepszy od EPOXA? Czytałem w archiwum i zdania są podzielone :( Rozmawiałem z Reedem, on mówi że EPOX powinien być lepsiejszy ;] A co wy o tym sądzicie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupiłem ABITA ;] Swoją drogą schodziłem cały Wrocław za nim ;] Skończyło się na tym że musiałem telefonicznie zarezerwować ostatnią sztukę w pewnym sklepie ;] Te płyty idą jak świeże bułeczki podobno ;] W sobote będe skłądał sprzęt i wtedy zobaczymy jak się będzie na nim kręciło ;] Ciekawa wypowiedź mnie spotkała ze strony sprzedawcy jednego z największych sklepów we Wrocławiu, podpowiem że sklep sie zaczyna na ARE... :P Gość powiedział że oni Abitów nie sprzedają bo są porównywalne awaryjnością z ECS'ami!!! A wydajność beznadziejna dlatego nie sprowadzają... Skomentowałem to tylko wrednym uśmiechem na twarzy ;] Hehe, kiedyś jak jescze nie mieli Radeonów tak samo o nich mówili, a teraz to mają głównie Radki z graf ;] No dobra koniec pier... o głupotach, w sobote zapodam jak się kręci ;] Podam odrazu specyfikację sprzętu:

ABIT NF7-S, Athlon 1700+ (dobra seria),wentylator SPIRE (taki kolos podobny do Volcano 7+ z tym że cichy, w późniejszym czasie WC), 512 DDR Elixir (chwilowo 333mhz), WD Caviar 40GB 8mb cache, Winfast Ge-Force 4 Tit 4200 ;]

Zobaczymy co z tego uda mi się wycisnąć ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego nie ma w ankiecie Solteka SL-75FRN2-L ?? podobno tez rewelacyjny!! dzisiaj dostałem go i parę innych płyt głównych od firmy act ( www.act.pl ) do testow takze za pare dni bedzie porownanie kt266a vs kt333 vs kt400 vs nForce2 vs sis746FX na stronce tweak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abitowca wal z gumowca ;)

EPOX POWER !!!

wiem ze ten post nic nie wnosi ale nie moglem sie powstrzymac, niestety taki juz jestem ze dopoki nie zobacze wynikow tego 'przeswietnego' abita to nie uwierze :P

tak czy siak udal ci sie to przyslowie :D :D

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_jaro_ no to czekam na testy ;] Ja tam mam MSI KT3 ULTRA2 na KT333 i chodzi bardzo dobrze ;] Wogóle mam niezłą sztukę ;] Nic się nie grzeje prawie ;] (może dlatego że docelowo ta płytka była optymalizowana pod RAID ;]) A co do Holmana, napewno dam jej w kosć zanim napisze że jest dobra albo zła ;] Ale mam nadzieje żę się sprawdzi :twisted: Już czekam na piątek/sobotę ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...