Luizyt Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Posiadam właśnie taką płytę główną.Moje pytanka to: 1.Dlaczego w biosie mam możliwość ustawiania magistrali od 100 do tylko 132 a nie do 133.Czy jest to może związane z chipsetem via Kt133 (tak mi się o uszy coć obiło, już nawet nie wiem gdzie) Ale coś mi tu nie pasuje, płyta obsługuje Athlony a nie ma magistrali 133??? 2.Jak są na niej ustawiane dzielniki dla PCI i AGP, automatcznie czy trzeba samemu jeśli tak to gdzie bo nie mogę nic takigi znaleść. Jak można sprawdzić jaką ma częstotliwość PCI. (nie w biosi tylko może programikiem???) 3.Odblokowałem mnożnik w moim Duronie 700. Mogę go oczywiście zwiększać ale nie mam opcji zmniejszenia go, mnożniki zaczynają się od x7(płyta obsługuje procki od 500 do 1,2) Tylko nie piszcie że wszystko jest w instrukcji płyty. Dzięki, Pozdrawiam!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Mam taką samą płytę. Tak więc wiedz, że ten chipset z nominalnych fsb obsługuje tylko 100, a fsb 133 obsluguje ciut nowszy chipset kt133a. A mnożniki.,.. plyta podaje Ci wartość domyślną i wyższe, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...