PoGo Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Witam Przepraszam, że zakładam osobny wątek ale jakoś mi moje pytanie nie pasowało do żadnego z tematów o Resident Evil. Ostatnio na gametrailers.com ogłądałem retrospekcje całej serii. Całość wygląda tak: Title Year Platform Resident Evil 0 2002 Gamecube Resident Evil 1996 Playstation Resident Evil Directors Cut 1997 Playstation Resident Evil DC Dual Shock 1998 Playstation Resident Evil 2 1998 Playstation Resident Evil 3: Nemesis 1999 Playstation Resident Evil Code: Veronica 2000 Dreamcast Resident Evil Code Veronica X 2001 Playstation 2 Resident Evil: Outbreak 2002 Playstation 2 Resident Evil 2002 Gamecube Resident Evil 4 2005 Gamecube Resident Evil 4 2006 Playstation 2 Resident Evil 4 Wii Edition 2007 Wii Resident Evil: The Umbrella Chronicles 2008 Wii Chętnie bym się zabrał za serie, osobiście miałem przyjemność grać tylko w 1,2,3. Wiem, że tytuły z PSX, PS2 można emulować na PC. A co z grami, które ukazały sie na Dreamcast czy GC? istnieje możliwość odpalenia tego na PC? Mam nadzieję, że to moje pytanie nie jest jakieś niepoprawne politycznie. Z tego co wiem na półkach sklepowych nie widać juz ani konsol ani gier na ta platformę ;) Edytowane 21 Lutego 2009 przez PoGo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Resident Evil Code: Veronica 2000 Dreamcast W tą część możesz zagrać dzieki Chankast. Pamiętam, że czasami uciekał dzwięk, poza tym wszystko działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) DC: http://www.emudev.org/nullDC-new/ GC: http://www.dolphin-emu.com/ Nigdy nie kombinowałem z emu Dreamcasta, ale patrząc na datę ostatniego wydania Chankasta, nullDC wydaje się lepszym wyborem ;] Edytowane 21 Lutego 2009 przez vENiZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Chyba z Gamecube bedzie ciezko. Widziałem film na youtube jak odpalaja to żółwie tempo maja gry. Sprobuje DC jutro zemulować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Code Veronica z Dreamcasta pójdzie na pewno, no i wszystko z PSX rzecz jasna. W sumie ze swoim sprzętem mógłbyś spróbować pcsx2, bo emulator działa już całkiem nieźle, tylko wydajność jest problemem (odpalałem u siebie SotC i 5-15fps). BTW, Resident Evil 4 wyszedł na PC. Edytowane 22 Lutego 2009 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...