wookie867 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 witam, niedawno zrezygnowałem z chłodzenia mosfetów wodą, teraz mam pytanie, czy takie małe radiatorki, które przeznaczone są np. na chłodzenie pamięci na grafice dadzą radę schłodzić mofy?? albo czy ktoś zna inny tani sposób schłodzenia tego ustrojstwa?? chodzi mi np o taki radiator: http://www.cooling.pl/thermalright-8800gt-...ukt,374855.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAmYkOsS Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Radiatorki powinny dac rade. A co zrobiles z oryginalnym chlodzeniem??? Mozna by je deko przerobic wyciac heatpajpy i porzpykrecac jak byly :). Lub zastosowac cos takiego - deczko drozsze rozwiazanie -> http://www.thermalright.com/new_a_page/pro...fet_cooler.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Nie wiem czy te chłodzenie od 8800GT będzie pasować do X800 . W razie czego zobacz te radiatorki Co prawda trochę droższe ( 39 zł ) ale jest to komplet na pamięci i mosfety a nie na same mosfety . P.S . Temat powinien się znaleźć w chłodzeniu konwencjonalnym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAmYkOsS Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 hmm...widze tu male zamieszanie :). Moze niech autor tematu sprecyzuje ktore mosfy chce chlodzic - czy na plycie czy grafie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie867 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 właśnie zamieszanie, chodiz mi o mofy na plycie głównie a nie na karice graficznej. Zrezygnowałem z bloków na mosfety na mobo i teraz zastanawiam się co małym kosztem by zrobić, żeby nic sie mobo niestało. Dzieki za komentarze, powiedz mi kamykoss - ty myslales o mobo, no nie;d Radiatorki powinny dac rade. A co zrobiles z oryginalnym chlodzeniem??? Mozna by je deko przerobic wyciac heatpajpy i porzpykrecac jak byly :). Lub zastosowac cos takiego - deczko drozsze rozwiazanie -> http://www.thermalright.com/new_a_page/pro...fet_cooler.html A jak przerobić te heatpipy?? poprostu zdemontować te rurki i zostawić same żebeka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 właśnie zamieszanie, chodiz mi o mofy na plycie głównie a nie na karice graficznej. Zrezygnowałem z bloków na mosfety na mobo i teraz zastanawiam się co małym kosztem by zrobić, żeby nic sie mobo niestało. Dzieki za komentarze, powiedz mi kamykoss - ty myslales o mobo, no nie;d A jak przerobić te heatpipy?? poprostu zdemontować te rurki i zostawić same żebeka?? Witam! Ja dorobiłem sobie radiatory z chłodzenia dużych diod prostowniczych. Moim zdaniem spokojnie dawały radę - tak to WYGLĄDAŁO Koszt jakieś 5 - 10 PLN + troszkę pracy dremelkiem. Jeśli chodzi o to oryginalne chłodzenie, to spróbuj pokręcić heat-pipem - czasem uda się to poruszyć i potem wyciągnąć z "kaloryfera". Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie867 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 dzieki sebaa, wlasnie takie cos sobie zrobie jak y miales i moze jakas farbka smigne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Da rade powyciagac heatpipe z radiatora z mosfetow, czasem tylko ciezko go ruszyc, ale jak juz pojdzie troche to sie i wyciagnie. A czy nie lepiej po prostu kupic HR-09 Thermalrighta ? Na allegro bywaja w dobrej cenie, sprawdz tylko kompatybilnosc z plyta, pewnie Type 2 U i S beda dobre (uzywalem na P5K-E zanim wsadzilem bloczki) Rozwiazanie fajne, daje rade, u mnie byly ledwo cieple z Q6600 po OC na pokladzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Ale ten temat to chyba do innego działu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie867 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 nie, komputer chłodzę wodą więc temat założyłem w tym dziale, nie dałem do innego ponieważ po zdjęciu bloków z mosfetów nie jeden użytkownik będzie się zastanawiał co może dać radę, a na pewno komuś może się taka rada przydać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...