Skocz do zawartości
podnietek

Podkrecanie Dwoch 8800gt

Rekomendowane odpowiedzi

Problem nastepujacy:

- dwie karty 8800gt, XFX (670/1950) i EVGA (650/1900),

- nie sa polaczone w SLI caly czas, tzn przez 99% czasu nie sa, Folding@Home nie dziala na SLI,

- mostek SLI jest zalozony caly czas,

Problem w tym, ze z XFX, do ktorej jest podlaczony monitor, moge zrobic co chce, jesli chodzi o OC. 700/2000/1875 to nie problem, chociaz przy F@H nie jest stabilna (24/7 dziala na 690/1980/1850 bez klopotow). Nie mam za to mozliwosci podkrecenia EVGA, bo np RivaTuner mi na to nie pozwala (nie da sie wlaczyc OC, "detect now" nie przynosi efektu, restart tez nie). Probowalem tez ATITool i tez nic.

Wpinalem monitor na EVGA, ale sie nie wlacza (to juz dla mnie w ogole kaczka - krzyzowka??)

Jakies rady? Jak podkrecic EVGA, bo ze sie da to wiem? Zamiana kart w slotach to ostatecznosc (WC i fullcovery, wiec troche roboty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to, ze krecenie kart w SLI jest proste to wie;, oficjalnie - ustawienie jednej karty na xxx/yyyy spowoduje takie same paramterty na drugiej i niewazne co pokazuja programy typu gpu-z to obie karty chodza na xxx/yyyy. Ale jak wspomnialem u mnie nie ma SLI, bo nie moze byc.

Z tym biosem to moze i racja, chociaz watpie (tak czy tak sa rozne w obu kartach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi