dropsik Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Czym powinienem wyczyścić laser w CD-ROMie żeby działał mi dłużej niż 3 tygodnie? Ostatnio wyczyściłem go AMOLem (taki syf z dużą ilością alkocholu, ale nie do picia :twisted:).Pochodził 3 tygodnie, w pierwszym łaził jak nowy (zero zacięć podczas pracy i odzyskał swoją rzeczywistą szybkość), drugi tydzień już go lekko zwolnił, choć tego prawie nie zauważyłem, ale po trzecim tygodniu już sie zasrał :(. Nie pamiętam dokładnie ale chyba te 3 tygodnie chodził (albo nawet 4 :!:). Więc macie jakieś propozycje:?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Było ostatnio o czyszczeniu lasera w CD/DVD/CDRW SZUAKJ SZUAK SZUKAJ !! Było ostatnio o czyszczeniu lasera w CD/DVD/CDRW SZUAKJ SZUAK SZUKAJ !! Było ostatnio o czyszczeniu lasera w CD/DVD/CDRW SZUAKJ SZUAK SZUKAJ !! Było ostatnio o czyszczeniu lasera w CD/DVD/CDRW SZUAKJ SZUAK SZUKAJ !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Czym powinienem wyczyścić laser w CD-ROMie żeby działał mi dłużej niż 3 tygodnie? Ostatnio wyczyściłem go AMOLem (taki syf z dużą ilością alkocholu, ale nie do picia :twisted:)... a jaki to naped - bo slyszalem o kilku przypadkach z LG gdzie po uzyciu plynu z zawartoscia spirytu zmatowiala soczewka (z jakiegos badziewnego tworzywa) ja ostatnio uzywam wody destylowanej - w koncu soczewka to nie patelnia ;) i z tluszczu czyscic jej nie trzeba jedynie z kurzu - czy stosuje spiryt czy wode destylowana nie widze roznicy wiec dla bezpieczenstawa uzywam wody :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Czym powinienem wyczyścić laser w CD-ROMie...ludzie zlitujcie sie :evil: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=339739#339739 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 AMOL zawiera duzo innego syfu oprocz spirytu ma jakies wyciagi z ziol i taki syf zostaje na soczewce. Najlepiej woda nawet destylowana lub utleniona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Ja czyszcze spirytusem do czyszczenia obiektywow , takim nisko %. Jak narazie spisuje sie bez zarzutow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...