Banan0wiec Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Niedawno wymieniłem GF8600 gt na EAH4850 i ku mojemu zdziwieniu nie odnotowałem żadnego wzrostu wydajności!!! Nie mam pojęcia czym to mogło być spowodowane proszę o pomoc!!! Konfiguracja mojego PC to: płyta główna ASUS M2N-SLI DELUXE ; procek Athlon 64X2 4400+ 2.31 GHz ; RAM 2 GB Kingston Value Ram 800 MHz ; Dysk twardy Segate Barracuda 250 GB ; i nieszczęsny EAH4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubson816 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Sterowniki od starej karty usunięte dokładnie np Driver cleaner czy jakos tak. A najlepiej postaw system od nowa będzie prościej i podkręć procka bo strasznie hamuje tego radzia kręć jak najwięcej nigdy nie zaszkodzi, a na pewno pomoże :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan0wiec Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Zaraz po wymianie karty zrobiłem formata instalowałem także nowe stery i tez nic nie pomogło :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Procesor za słaby. Niestety spowalnia kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Przy tym procesorze, to nawet 88GT jest wolny... ALE JAK ZAWSZE : RADEON PROBLEM ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Niedawno wymieniłem GF8600 gt na EAH4850 i ku mojemu zdziwieniu nie odnotowałem żadnego wzrostu wydajności!!! (...) Byloby milo gdybys specyzowal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan0wiec Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Hmm... nie wiem za bardzo w jaki sposób mam ci to sprecyzować. Np w grach czyli główny cel do jakich wykorzystuje PC nie zaobserwowałem żeby przybyło mi FPS :/ co mnie z deczka zdziwiło myślałem ze ten procesor z tą karta będą w miarę dobrze współgrać. Swoją drogą czy załaduje do tej płyty 4 rdzeniowego Phenoma? Jeśli tak czy będzie się to wiązało z aktualizacją biosu? Edytowane 22 Lutego 2009 przez Banan0wiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Hmm... nie wiem za bardzo w jaki sposób mam ci to sprecyzować. Np w grach czyli główny cel do jakich wykorzystuje PC nie zaobserwowałem żeby przybyło mi FPS :/ co mnie z deczka zdziwiło myślałem ze ten procesor z tą karta będą w miarę dobrze współgrać. Swoją drogą czy załaduje do tej płyty 4 rdzeniowego Phenoma? Jeśli tak czy będzie się to wiązało z aktualizacją biosu? Jakie gry, jakie detale ile fspow przed zmiana i po zmianie. Jakie sterowniki, co wymuszone w jakosci renderowania. Pokaz zrzuty z GPU-Z, sterowniki do plyty glownej, wyniki z testu 3DMark 2006. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Podkręć procka, na 2.3 Ghz to możesz sobie GTX295 wsadzic a wydajność i tak nie wzrośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 No ja akurat nie wiem, czy nie powinno być wzrostu wydajności. Wzrost powinien być, choćby mały, ale być powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan0wiec Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Gry to Call of Duty wysokie detale rozdzielczość 1024x768 i około 55 fps a na starej karcie 40. Crisis przestał się w ogóle włączać :unsure: . Gothic 3 okolo 45 a na nowej 50-55 na też wysokich detalach. Oprucz tego zasilacz dziwnie hmm jak by to ująć bzyczał wiec kopiłem nowy i problem znikną.Sterowniki to karta Catylast 9.2. Płyta główna NVIDIA nForce 570 series support DVD Rev.225.06 nie jestem pewien czy to to pisalo tak na płcie ze sterownikami. Proszę także o wyrozumiałość ponieważ nie siedzę w temacie o komputerach zbyt długo :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Gry to Call of Duty wysokie detale rozdzielczość 1024x768 i około 55 fps a na starej karcie 40. Crisis przestał się w ogóle włączać :unsure: . Gothic 3 okolo 45 a na nowej 50-55 na też wysokich detalach. Oprucz tego zasilacz dziwnie hmm jak by to ująć bzyczał wiec kopiłem nowy i problem znikną.Sterowniki to karta Catylast 9.2. Płyta główna NVIDIA nForce 570 series support DVD Rev.225.06 nie jestem pewien czy to to pisalo tak na płcie ze sterownikami. Proszę także o wyrozumiałość ponieważ nie siedzę w temacie o komputerach zbyt długo :rolleyes: Czy tylko ja widze nonsens tego posta w kontekscie narzekania ? Druga kwestia to Catalysty 9x2 - jesli odpalasz Crysisa lub Warheada pod DX10 tak obowiazkowo wylacz Catalyst AI , daj to na disable bo loading bedzie Ci zdychal kolo 80% stanu wgrania planszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Firekage zapomniałeś jeszcze o zaznaczeniu rozdzielczości... 1024 to testować można procesor a nie zysk wydajności ze zmiany grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Prosilbym przez K :P Sory za offa :P Co do grafy - sprawdzic moze , zjezdzamy z rozdzialka , jak nie przybedzie to wina proca. Edytowane 24 Lutego 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan0wiec Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Czyli już zaczynam odkładać na nowy procesor :wink: . A może macie jakieś propozycje jaki kupić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Podkrec to na te 3GHz i graj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan0wiec Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Hmm... problem w tym ze nigdy nie bawiłem się w podkręcanie procesora i za bardzo nie wiem od czego mam zacząć :sad: (ale od czego jest google :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan0wiec Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Wielkie dzięki pomogło :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...