ZeDpl Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Szukam cichego zasilacza co sądzicie oFortron/Source Epsilon 500, 80 PLUS, szukałem opinii ale ciężko znaleźć. Może mi coś poradzicie innego ale tylko z tego sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Bardzo dobry zasilacz. Podobny do BQ StraightPower, cichy a i mało się grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Fredek w podpisie widzę że masz Huntkeya, skąd wiesz że jest cichy i mało się grzeje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Jeśli zasilacz ma sprawność 85% to znaczy, że się mało grzeje. Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Ja bym brał corsaira - kupiłem (ale 450W) i jest bezgłośny, i zimny. Zresztą, teraz mam go na sprzedaż, ale to chyba nie na ten temat ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Przyjrzałem się innym ciekawym Fortronon i tak PS Zen pasywny 400W bardzo ciekawy kosztuje w podanym przez ZeDpl sklepie 275zł (59E). Powiedzmy, że nasz vat jest wyższy więc cena mogła by podskoczyć o ok 7%. Tymczasem w najtańszych sklepach w Polsce ten sam zasilacz kosztuje już bagatela blisko 500zł. Weźcie wprowadźcie to Euro i niech się tu zachodnie hurtownie sprowadzą w pełnej krasie i zrównają ceny z jakąś normą, a przy okazji kilka dobrych produktów się pojawi. Skąd taki brak patriotyzmu i kupowania u swoich? A no jak całe życie te nasze hurtownie robią klienta na szaro to zgodnie z prawem rynku, klient oszukiwany już nie wróci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Corsair Powersupply 450W CMPSU-450VX ma sprawność 83.77% i kosztuje w tym sklepie 67E, Fortron/Source Epsilon 500 ma 500W, sprawność 85.12% i jest tańszy. Chyba wezmę tego fortrona, Zen 400 jest ciekawy ma jeszcze wyższą sprawność ale troszkę za mało Wat no i mam słabo wentylowaną obudowę więc wiatrak w zasilaczu jak najbardziej wskazany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Corsair Powersupply 450W CMPSU-450VX ma sprawność 83.77% i kosztuje w tym sklepie 67E, Fortron/Source Epsilon 500 ma 500W, sprawność 85.12% i jest tańszy. Chyba wezmę tego fortrona, Zen 400 jest ciekawy ma jeszcze wyższą sprawność ale troszkę za mało Wat no i mam słabo wentylowaną obudowę więc wiatrak w zasilaczu jak najbardziej wskazany.400W to tak mało nie jest, ale jaki masz zestaw, może ktoś dokładnie oceni ile W zasilacz potrzebujesz? Do do wentylacji budy, a co stoi na przeszkodzie dodać wolnoobrotowy wentylator z przodu i z tyłu wymuszając przepływ powietrza a nie wywołując szumu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Ja proponuje Enermaxa Pro 425 W. Mam WC i długo szukałem zasilacza który by nie wydawał żadnych dźwięków i wybór padł właśnie na niego. Zasilacz jest bezgłośny, nie grzeje się, dobrze trzyma napięcia i ma bardzo ładne sterowanie wentylatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...