Skocz do zawartości
ZeDpl

Cichy Zasilacz.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Ja bym brał corsaira - kupiłem (ale 450W) i jest bezgłośny, i zimny.

Zresztą, teraz mam go na sprzedaż, ale to chyba nie na ten temat ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrzałem się innym ciekawym Fortronon i tak PS Zen pasywny 400W bardzo ciekawy kosztuje w podanym przez ZeDpl sklepie 275zł (59E). Powiedzmy, że nasz vat jest wyższy więc cena mogła by podskoczyć o ok 7%.

Tymczasem w najtańszych sklepach w Polsce ten sam zasilacz kosztuje już bagatela blisko 500zł. Weźcie wprowadźcie to Euro i niech się tu zachodnie hurtownie sprowadzą w pełnej krasie i zrównają ceny z jakąś normą, a przy okazji kilka dobrych produktów się pojawi. Skąd taki brak patriotyzmu i kupowania u swoich? A no jak całe życie te nasze hurtownie robią klienta na szaro to zgodnie z prawem rynku, klient oszukiwany już nie wróci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsair Powersupply 450W CMPSU-450VX ma sprawność 83.77% i kosztuje w tym sklepie 67E, Fortron/Source Epsilon 500 ma 500W, sprawność 85.12% i jest tańszy. Chyba wezmę tego fortrona, Zen 400 jest ciekawy ma jeszcze wyższą sprawność ale troszkę za mało Wat no i mam słabo wentylowaną obudowę więc wiatrak w zasilaczu jak najbardziej wskazany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsair Powersupply 450W CMPSU-450VX ma sprawność 83.77% i kosztuje w tym sklepie 67E, Fortron/Source Epsilon 500 ma 500W, sprawność 85.12% i jest tańszy. Chyba wezmę tego fortrona, Zen 400 jest ciekawy ma jeszcze wyższą sprawność ale troszkę za mało Wat no i mam słabo wentylowaną obudowę więc wiatrak w zasilaczu jak najbardziej wskazany.

400W to tak mało nie jest, ale jaki masz zestaw, może ktoś dokładnie oceni ile W zasilacz potrzebujesz?

Do do wentylacji budy, a co stoi na przeszkodzie dodać wolnoobrotowy wentylator z przodu i z tyłu wymuszając przepływ powietrza a nie wywołując szumu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje Enermaxa Pro 425 W. Mam WC i długo szukałem zasilacza który by nie wydawał żadnych dźwięków i wybór padł właśnie na niego. Zasilacz jest bezgłośny, nie grzeje się, dobrze trzyma napięcia i ma bardzo ładne sterowanie wentylatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi