scoobyskub Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam Mam ją od sierpnia 2007. Config: C2D E4400 2ghz@3ghz 2GB GoodRAM 800mhz GF 7900 GS 600mhz/1600mhz GALAXY 1.2 ns CHIEFTEC 450W MSI P6N sli-f v.2 Obrazek przykładowy: Karta nie jest podkręcona przeze mnie. Ten model jest podkręcany fabrycznie do 600/1600mhz. Chłodzenie: ZALMAN. Na pamiątkach nie mam radiatorów. Pasta na rdzeniu: Arctic Silver 5. Temperatura: 41 stopni C IDLE / ok. 48 stopni C w STRESS (uwalony czujnik?) Proszę o pomoc. EDIT1: Po zmianie taktowania procesora na 2ghz artefakty nadal występują, ale w mniejszych ilościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Spróbuj odkręcić trochę kartę i po testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) Czujnik raczej w porządku, taka normalna temperatura dla kart graficznych. Ps.Co to za gra ? ^^ Edytowane 23 Lutego 2009 przez Senseipl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Odkręcenie nic nie dało. Call of duty 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 leci karta na serwis. mialem to samo ze swoja. Odeslali mi 9600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Ok, dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Może to dziwne, ale po zainstalowaniu najnowszych sterowników nForce i starszych sterowników do karty graficznej (94.24_forceware_winxp_english_whql) mam o jakieś 95% mniej artefaktów niż poprzednio. Jak widać na poprzednim obrazku w AtiTool mam aż 65084 błędnych pikseli przez 7 sekund: Jednak teraz liczba ta zmalała do... 0 (czas 7 sekund): Dodam też, że na drugim obrazku widoczna jest temperatura ok. 41 stopni Celsjusza, a na drugim aż 50 (jednak nie ma artefaktów). Po minucie stresowania atitoolem mam tylko 24 błędy, a temp. podskakuje do 54 stopni. :E O co tutaj chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...