Skocz do zawartości
scoobyskub

Artefakty Na Gf 7900 Gs 600mhz/1600mhz Galaxy 1.2 Ns

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam ją od sierpnia 2007.

Config:

• C2D E4400 2ghz@3ghz
  • 2GB GoodRAM 800mhz
  • GF 7900 GS 600mhz/1600mhz GALAXY 1.2 ns
  • CHIEFTEC 450W
  • MSI P6N sli-f v.2
Obrazek przykładowy:

Dołączona grafika

Karta nie jest podkręcona przeze mnie. Ten model jest podkręcany fabrycznie do 600/1600mhz. Chłodzenie: ZALMAN. Na pamiątkach nie mam radiatorów. Pasta na rdzeniu: Arctic Silver 5.

Temperatura: 41 stopni C IDLE / ok. 48 stopni C w STRESS (uwalony czujnik?)

Proszę o pomoc.

EDIT1: Po zmianie taktowania procesora na 2ghz artefakty nadal występują, ale w mniejszych ilościach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to dziwne, ale po zainstalowaniu najnowszych sterowników nForce i starszych sterowników do karty graficznej (94.24_forceware_winxp_english_whql) mam o jakieś 95% mniej artefaktów niż poprzednio.

Jak widać na poprzednim obrazku w AtiTool mam aż 65084 błędnych pikseli przez 7 sekund:

Dołączona grafika

Jednak teraz liczba ta zmalała do... 0 (czas 7 sekund):

Dołączona grafika

Dodam też, że na drugim obrazku widoczna jest temperatura ok. 41 stopni Celsjusza, a na drugim aż 50 (jednak nie ma artefaktów).

Po minucie stresowania atitoolem mam tylko 24 błędy, a temp. podskakuje do 54 stopni.

:E O co tutaj chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi