tehacz Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Witam, Miałem Win XP SP2 zwyczajnego dodanego do laptopa, ale po czasie zaczął mi strasznie mulić + wirus który chodzi w kółko po całej firmie (kamsoft i pliki typu 0.bat itp.) postanowiłem zrobić format. Nie wiem co mnie podkusiło zainstalowałem Windows XP Speed z SP3, znajomy mówił że jest super i w ogóle że ma wszystkie sterowniki. Co do sterowników strasznie ciężko mi jest je instalować bo nie dostałem płyty do laptopa, tzn. dostałem ale nie ze wszystkimi (tylko cpu, kamera i jakies tam pojedyncze co w windowsie są) po formacie ściągam wszystko z strony www.support.dell.com lecz wszystkiego jest po kilka wersji. Ale dobra przejdźmy do problemu. Poinstalowałem wszystko i generalnei windows działa bez zarzutu, ale włącza się z 4 minuty ? :/ Zaczęło się to po instalacji jakiegoś programu/sterownika. Uruchamia się windows, jest napis ZAPRASZAMY, pojawia sie odgłoś włączania i stoi, po minucie pojawia się tapeta ale nie pojawiają się ikony ani pasek. Dopiero po jakiś 4 minutach zaczyna się włączać reszta. Da się jakoś to zrobić? Tak miejwięcej co instalowałem: AVG, ZoneAlarm, Konnekt, BTTray(myszka na BT), sterowniki do hp, corel, stery od myszki. AVG po instalacji wykrył 296 błędów, combofix też pousówał swoje. Da się to zrobić czy po prostu olać i robić format i instalować normalnego win xp. Pisze bo nie chce tego robić bo sterowniki do tego laptopa strasznie ciężko ogarnąć... Pozdrawiam, Tomek http://i150.photobucket.com/albums/s105/tehacz/prog.jpg Edytowane 24 Lutego 2009 przez tehacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Olej ten szamanski wynalazek o watpliwej legalnosci i zainstaluj normalnego XP. Jak chcesz go odchudzic, to skorzystaj przed instalacja z nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...