Gravier Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Witam wszystkich Zakupiłem ostatnio procesor Phenom II 940 wraz z chłodzeniem Scythe Ninja 2. Zauważyłem że temperatura w idle waha się między 35-40 stopni, a w stresie osiąga 50-55. Procesor chodzi na standardowym taktowaniu. Na Ninjy jest oczywiście wentylator oraz na obudowie jest wyciąg Acutake 120. Zastanawiam się czy te temperatury nie są za wysokie. Do zamontowania Ninjy użyłem pasty Arctic Silver 5 - dwuletniej - może już za stara jest. Pierwszy raz montowałem nieboxowe chłodzenie procesora i zastanawiam się czy czegoś nie skopałem, bo wyczytałem że takie temperatury osiągają niektórzy już po przetaktowaniu i to nie zawsze. Edytowane 24 Lutego 2009 przez Gravier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avalan Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Daj się paście wygrzać trochę i potem sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opticion1 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) Witam wszystkich Zakupiłem ostatnio procesor Phenom II 940 wraz z chłodzeniem Scythe Ninja 2. Zauważyłem że temperatura w idle waha się między 35-40 stopni, a w stresie osiąga 50-55. Procesor chodzi na standardowym taktowaniu. Na Ninjy jest oczywiście wentylator oraz na obudowie jest wyciąg Acutake 120. Zastanawiam się czy te temperatury nie są za wysokie. Do zamontowania Ninjy użyłem pasty Arctic Silver 5 - dwuletniej - może już za stara jest. Pierwszy raz montowałem nieboxowe chłodzenie procesora i zastanawiam się czy czegoś nie skopałem, bo wyczytałem że takie temperatury osiągają niektórzy już po przetaktowaniu i to nie zawsze. Od 2 dni mam ten sam procek + karakorum, temp w IDLE 42-44 a w stresie ok 52-53 stopni, tez mi się wydają za wysokie o jakieś 5 stopni. Dodam że wszystko jest w p182, liczę że temp. spadną po wygrzaniu, przydałby się margines temp. na OC. Edytowane 2 Marca 2009 przez opticion1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 W stresie macie dobre temp. w końcu ten procek ponad 100W wydziela, Można dyskutować tylko o dość wysokich w spoczynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_81 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 mam ten sam problem z temp. na tym procku ja mam chłodzenie Arctic Freezer 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolyn Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 (edytowane) W stresie macie dobre temp. w końcu ten procek ponad 100W wydziela, Można dyskutować tylko o dość wysokich w spoczynku. Ja na płycie biostara ta790gx 128mb i phenomie 940 mam w idlu 37 a w stresie 46C z założonym chłodzeniem gaminii z dwoma wiatrakami http://www.frazpc.pl/artykuly/651/AMD/PHEN...e/w/nowy/wymiar tutaj napisali że ten procek ze Scythe Mugen wydziela 18 C w idlu chyba z 5 wiatrakami :) Edytowane 3 Maja 2009 przez Wolyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...