Knopper Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam. Po włączeniu się windowsa komp nie reaguje i po 7-10 sekundach włącza się reszta programów. Mam świeżo zainstalowany system, więc nie powinienem mieć wirusów. Mam XP SP3, mój sprzęt: E7200, 2x 1gb 800 MHz goodram, Palit 9600 sonic, Gigabyte ep35-ds3, Tagan 380w, WD 250gb 8mb cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Może być wiele przyczyn, np, w biosie masz włączone LAN1 i LAN2 a korzystasz tylko z jednej i system szuka drugiej, może też być antywirus, który szuka update i nie może znaleźć bo nie chodzi sieć. Może spróbuj zaraz po pokazaniu puliptu wcisnąć control+alt+delete i zakładce procesy sprawdź który używa najbardziej CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopper Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 W biosie nie znalazłem nic zwiazanego z lan1 i lan2, a podczas uruchamiania windowsa i później najwiekse zuzycie procesora ma proces RTHDCPL.exe (22 024 K), jest to plik zwiazany z zintegrowana karta dzwiekową. Nie mam jeszcze antywira, a przypomnienie o jego braku wyłączyłem, wiec to nie może byc przyczyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Tymczasowo wyłącz kartę dźwiękową w biosie i zobacz czy się coś zmieni. Masz karte sieciową wi-fi? Rozumiem że sterowniki i bios do mobo masz najnowsze prawda? Wywal z autostartu niepotrzebne syfy; autoupdejty od javy, allplayera, drukarek, incd i inne. Zostaw najpotrzebniejsze rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopper Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Wyłączenie karty sieciowej i dzwiękowej nic nie dało, nie mam Wi-fi. Nie mam najnowszych sterowników do mobo, przynajmniej tak mysle bo te z płyty zawsze są przedwojenne, za chwile zrobie update. Wyżuciłem z autostaru prawie wszystko, mimo to nadal jest zwiecha. Ostatnio liczylem ile ten freez trwa, wyszlo mi ponad minute. Po kilu sekundach wlacza sie sterownik do myszki (razer deathadder), Nvidia panel i HP cośtam, a na reszte trzeba czekac. Da sie w tym czasie przegladac strony, ale np orthos po nacisnieciu start dostaje zwiechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 w sumie teraz sobie zdałem sprawę że mam od pół roku identyczną sytuacje, nie chce mi się przeinstalowywać systemu, jakoś mi to nie specjalnie przeszkadza. Próbowałem już wszystkiego w końcu dałem sobie spokuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...