Demonek_ Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Potrzebuje pomocy, gdyż mam do napisania banalny programik, mianowicie po wpisaniu cyfry, np. 4 - program wyswietla ocenę tj. DOBRY w tym wypadku. Wszystko byłoby banalne, gdyby nie sam fakt, że potrzebuje zrobić to na odwrót, tzn. ja podaje słownie ocene, a program wyswietla ją cyfrą. W pierwszy wypadku jest to banał: program bleble; uses crt; var ocena:integer; clrscr; begin writeln('Podaj ocene - cyfra');readln(ocena); writeln; if ocena=1 then writeln('niedostateczny'); ITD. ETC. readkey; end. Tylko pytanie jak zrobić to na odwrót? Jaka zmienna przechowuje słowa? Szukałem w google, probowwałem ale nic mi nie wychodzi. Edytowane 24 Lutego 2009 przez Demonek_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 string Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 wystarczyło szukać "pascal typy zmiennych" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raoden Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 case zmienna of Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...