Lord_Master Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Mostek na mojej płycie był chłodzony przez teoretycznie pasywny aluminiowy radiator który wymagał nawiewu, a w szafie kurzył się Artic Frezeer 7 postanowiłem go na nb zamontować. Foto telefonem robione więc nie narzekać. Przez to, że do mocowania nb w Gigabajcie są tylko 2 otwory musiałem zrobić backplate, byłem w prakitekerze ale nie znalazłem nic satysfakcjonującego, na szczęście będąc u babci zauważyłem odpowiadająca mi blaszkę, była to blaszka dołączona do rachunku z tpsy która przeszła na InPost który musi dodawać te blaszki żeby list spełniał zaleconą wagę( pp ma monopol na lekkie przesyłki czy jakoś tak). Od JoNeK_PDG (THX) udało mi się załatwić taki sam radior na nb jak mój posłużyłem się nim do naznaczenia miejsc do nawiercenia otworów siciąłem rogi żeby zostawić miejsce na backlpate na procka i żeby nie zgnieść wystających lutów(?). Później włożyłem radiator w imadło i skróciłem go kątówka o połowę żeby mieścił się między podstawką a listkami Frezeera. Niestety nie miałem czasu żeby z domu zabrać nakrętki ale na szczęście znajomi mieli stare kompy które miały iść na złom to wykręciłem z nich śrubki które służą do mocowania mobo, włożyłem do imadła brzeszczotem wyciąłem niepotrzebna część, wyrównałem koniec pilnikiem ale niestety moje nakrętki nie chciały się wkręcić przez całą śrubę tylko zatrzymywały się na spiłowanym końcu.Uznałem, że jak nie chce po dobroci to trzeba siła włożyłem nakrętki w imadło wziąłem wkrętarkę i wkręciłem do końca później wykręciłem śrubę i nakrętki działają jak prawdziwe. Nie mając pianki którą normalnie dają z backlpata-mi użyłem maty wygłuszającej do paneli o jest podobnej grubości i podobnie wygląda. Później przełożyłem gumkę z radiatora która chroni rdzeń przed ukruszeniem na Frezeera nałożyłem pastę i wszystko złożyłem nie obyło się bez pomocy znajomego bo sam bym tego nie złożył. Tak wygląda nb na P965: Komp w trakcie składania, trochę się w cablegami pobawiłem :) Z bokiem: Jak wstanę i będę mieć chęci to porobię foty cyfrówką. Komentarze mile widziane. Edytowane 24 Lutego 2009 przez Lord_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) no pięknie, a ja chcialem być pierwszy :P btw przydałby sie plexi cover na tego freezera :D Edytowane 25 Lutego 2009 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 no pięknie, a ja chcialem być pierwszy :P btw przydałby sie plexi cover na tego freezera :D Teraz to piszesz :mur: trzeba było wcześniej to bym ci siano przelał, wyślij tańsza paczką czy tam listem i dorzuc mi covera bez żadnego napisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Temperaturami się pochwal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) Temperaturami się pochwal.28 w idle po h używania kompa wcześniej w pasywie było 50 i więcej z tego co pamiętam. Jak będę mieć czas to w stresie tempy sprawdzę 1,5 h cs 30 stopni więc nie jest źle Edytowane 27 Lutego 2009 przez Lord_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) Chcesz mnie tym dołować, że na top się nie zdecydowałem, tego freezera na nb montujesz czy na cpu ? PS. Tego backplate wysłałeś bo się nie widziałem z znajomym Możesz mi ten top wysłać bo też mam Gigabyte Edytowane 9 Marca 2009 przez Lord_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...