przeciwnik Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 czym lepiej formatować dysk twardy: partition magic 8.0 czy ze zwykłej dyskietki startowej ? jest jakaś róznica ? pytam dlatego bo ostatnio przez formatowania i zmiany w partycjach zniszczylem sobie dysk twardy :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 1. Format - dlugo, ale bezpiecznie. Zanim uzyjesz, wpisz "format /?" - poznasz wszystkie (niemal) jego opcje. 2. Oprogramowanie dolaczane do dysku, zwykle "Ontrack Disc Wizard" - szybkie, proste w obsludze, bezpieczne. 3. PM-8. Narzedzie komercyjne (cena). Poprzez jego niewlasciwe uzycie latwo sobie narobic klopotow. Jesli nie jestes pewny skutkow dzialania ktorejs z jego opcji, lepiej jej nie uzywaj. Czyli, stawialbym, na pocztek p. 2, (lub 1 - jesli masz cierpliwosc). Zas p.3 dla zaawansowanych. Czasem lepiej jest uzyc partycjonera dodawanego do Linuxow (dziala w trybie DOS i nie niszczy zawartosci partycji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 U mnie jak formatowałem pod PQ magikiem- dyskietka startowa (nie pamiętam wersji), to później nie była czasami rozpoznawana jako MS-DOS :roll: Dla tego zawsze dysk startowy win98se i format c: /u :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 format A4 :lol: a tak to wkladasz plytke od xpka uruchamiasz z plyty no i tam jest polecenie do formata ja tak zawsze robie bo trwa jakies 5sek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Kobus, jak to co robisz, to jest format, to ja mam nogi jak Claudia Shiffer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 hehe :) mowie tylko jaki jest najprostszy sposob wedlug microsoftu to tak sie 4matuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 A nie wiecie ze jest szybka metoda formatowania ?? Polecenie Format x:/q Gdzie x to litera partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 A nie wiecie ze jest szybka metoda formatowania ?? Polecenie Format x:/q Gdzie x to litera partycji Wiemy. O ile się nie mylę, to jest to to samo, o czym pisał Kobus. Ale to jest tylko wymazanie tablic alokacji plików; jeżeli są zwalone klastry, to do niczego się nie nada, podobnie przy nowo utworzonej partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Eeee, ja mam PM8 z ftp ściągniety full i jesta zajebisty. Może dlatego że mój angielski jest wystarczający żeby się w tym połapać, a kto nie zna teraz angielskiego na tyle zeby się tam zgubić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Widziałęm w akcji Ranishe i PM-yu ale i tak najskuteczniejszy chyba jest FDISK i FORMAT x: Raz zakładałęm patyycję podstawową na FAT, miałem nie miłą niespodziankę w win98, bo zaraz po zainstalowaniu systemu chciałem ustalić parametry pliku wymiany i w polu max. miałem kilka ładnych terabajtów dostępnych na 1GB partycji. Co ciekawe, tych ustawień nie można było zmienić w jakikolwiek sposób. Jedynym lekarstwem okazało się założenie partycji FDiskiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...