Skocz do zawartości
Morss

Gf 9600 Gt Silent

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wątpliwości czy karta Gigabyte GF 9600 gt z pasywnym chłodzeniem nie będzie się przegrzewać, dlatego chciałbym zapytać czy ewentualnie wystarczy jeden wiatrak 120 mm w obudowie do poprawnej pracy w 3D (bez oc)? Zależy mi na cichym kompie i dlatego wybrałem taką kartę. Proszę o jakieś opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tego radiatora przyczep jakoś wentylator 80 albo 120.Przepływ powietrza w budzie musi być, daj na przód jakąś 120 a na tył 80 żeby wyciągała powietrze :)

No tak, tylko że będzie to chyba trochę głośnie wszystko... :wink: A jeden 120mm w budzie nie wystarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod ten wentylator wsadź coś miękkiego np. kawałek starej podkładki pod myszkę albo kup na allegro sylikonowe pochłaniacze drgań. 120 daj na przód żeby wdmuchiwał powietrze, najlepiej by było żebyś jeszcze na tył dał jakiś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Zależy mi na cichym kompie i dlatego wybrałem taką kartę.(...)

Mnie tez zalezy na cichym kompie i wiem ze o wiele sensowniejszym rozwiazaniem jest kupowanie karty z normalnym chlodzeniem i wymienianie na cos naprawde cichego. Mam wtedy 100% pewnosci ze to co wybiore nie bedzie mi sie przegrzewac i bedzie normalnie chodzic.

Jak Tobie tez zalezy na bezproblemowej pracy - wez Auras Fridge/S1. Art na Egieldzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis zmieniłem chlodzenie asusa 9600gt na musashi - poki co rewelacja, teraz już kompa nie słyszę z odległości ok pol metra, a ze chodzi do kina domowego to jest git - teraz wyje mi boxowy cooler na procku.

Na grafice wiatraki puszczone na 700 osobrotów i i jest elegancja francja, przy zamknietej budzie i bez jakich kolwiek wiatraków wymuszających mam 35-38 na grafice, 35 na procesorze i 30 na płycie głównej

niestety w przypadku mojej obudowy zadne inne chłodzenie z tych pol pasywnych nie chciało wejsc - obudowa Thermaltake DH101 (HTPC) robi swoje :( ładnie wyglada ale 15cm wysokości jest bardzo upierdliwe w chłodzeniu tego cuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tą pasywną kartę graficzną w obudowie. Jak masz przewiew to nie musisz kombinować z montażem wentylatora na radiatorze. Wystarczy mocny wentylator wyciągający i jeden pompujący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi