Morss Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Mam wątpliwości czy karta Gigabyte GF 9600 gt z pasywnym chłodzeniem nie będzie się przegrzewać, dlatego chciałbym zapytać czy ewentualnie wystarczy jeden wiatrak 120 mm w obudowie do poprawnej pracy w 3D (bez oc)? Zależy mi na cichym kompie i dlatego wybrałem taką kartę. Proszę o jakieś opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 To tego radiatora przyczep jakoś wentylator 80 albo 120.Przepływ powietrza w budzie musi być, daj na przód jakąś 120 a na tył 80 żeby wyciągała powietrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morss Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 To tego radiatora przyczep jakoś wentylator 80 albo 120.Przepływ powietrza w budzie musi być, daj na przód jakąś 120 a na tył 80 żeby wyciągała powietrze :) No tak, tylko że będzie to chyba trochę głośnie wszystko... :wink: A jeden 120mm w budzie nie wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Pod ten wentylator wsadź coś miękkiego np. kawałek starej podkładki pod myszkę albo kup na allegro sylikonowe pochłaniacze drgań. 120 daj na przód żeby wdmuchiwał powietrze, najlepiej by było żebyś jeszcze na tył dał jakiś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morss Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Wychodzi na to że w 9600 gt pasywne chłodzenie to mit... ale trudno, lepsze to niż karta z jakimś wyjcem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (...) Zależy mi na cichym kompie i dlatego wybrałem taką kartę.(...) Mnie tez zalezy na cichym kompie i wiem ze o wiele sensowniejszym rozwiazaniem jest kupowanie karty z normalnym chlodzeniem i wymienianie na cos naprawde cichego. Mam wtedy 100% pewnosci ze to co wybiore nie bedzie mi sie przegrzewac i bedzie normalnie chodzic. Jak Tobie tez zalezy na bezproblemowej pracy - wez Auras Fridge/S1. Art na Egieldzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Pasywne Gigabyte'y grzeją się jak diabli. Zapodaj nawiew 120-ką na bocznej ściance i będzie git,a nie będzie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asia444 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Najlepiej zmien chlodzenie np. na Thermalright :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 dzis zmieniłem chlodzenie asusa 9600gt na musashi - poki co rewelacja, teraz już kompa nie słyszę z odległości ok pol metra, a ze chodzi do kina domowego to jest git - teraz wyje mi boxowy cooler na procku. Na grafice wiatraki puszczone na 700 osobrotów i i jest elegancja francja, przy zamknietej budzie i bez jakich kolwiek wiatraków wymuszających mam 35-38 na grafice, 35 na procesorze i 30 na płycie głównej niestety w przypadku mojej obudowy zadne inne chłodzenie z tych pol pasywnych nie chciało wejsc - obudowa Thermaltake DH101 (HTPC) robi swoje :( ładnie wyglada ale 15cm wysokości jest bardzo upierdliwe w chłodzeniu tego cuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Ja mam tą pasywną kartę graficzną w obudowie. Jak masz przewiew to nie musisz kombinować z montażem wentylatora na radiatorze. Wystarczy mocny wentylator wyciągający i jeden pompujący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...