laaval Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 w sumie mam taki dziwny mały problem. Otóż, posiadam mobo gigabyte'a EP45-UD3P i korzystam z rzekomych dobrodziejstw DES. Jak się niechcąco zamknie komputer np. przypadkowo wciskając nogą przycisk zasilania w listwie, to komp sie uruchamia do czasu pokazania komunikatu, ze DES został zamknięty i trzbe go jeszscze raz uruchomić ręcznie. ok. to nie problem. Sęk w tym, że po komunikacie wyskakuje "press any key to continue" no i tu jest problem, bo klawiatura usb po prostu nie dziala. nie dziala rownież przy następnym komunikacie wyboru uruchomienia windowsa. do obu czynności potrzebna okazuje się moja leciwa klawiaturka pod ps/2. nie wiem czemu się tak dzieje, bo np. w biosie wszystko jest ok i tam klawiatura usb działa bez problemów. Może wiecie jak temu zaradzić? to trochę denerwujące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Poszukaj w BIOSie opcji obsługi klawiatury na USB i ją włącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...