Skocz do zawartości
Aster_Jedi

Jaki zestaw chłodzenia wodnego do Athlona??

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam takie cos na ahlona 1700+ :>

BlackBox, chlod: Chevette. MJ1000+zbiornik, 1m eheim 12/16

http://members.lycos.co.uk/gterror

ostatnie foto to temp jaka uzyskalem najmniejsza (19 stopni w pokoju -otwarte okno :D ), norma to 32 stopnie przy 24 w pokoju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam CPC (zbyt malo wydajne ale tanie), proponuje chlodnice znalesc na szrocie nagrzewnice w cenie ok 30zl, pompka w sklepie akwarystycznym za jakies 45zl, a bloczek trzeba juz kupic u mate'a najlepiej - no chyba ze masz dostep do frezarki, wtedy idziesz do sklepu elektrycznego lub hurtowni czy zakladu i prosisz o plaskownik miedziany taki jak w szafach rozdzielczych i jedziesz sam a koszt nie wyjdzie poz 100zl :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja Ci polecę to co mam:

- blok Orbital od Mate'a - rewelacja

- pompka - bylejaki syf - ja mam Resun SP2500 - 1500l/h, 17W

- nagrzewnica - Fiat125p - przerobiona (wywalony zaworek i wlutowany kawałek miedzianej rurki) - niestety wadę miała jedną, że caczęła się "pocić" po tygodniu, ale klej do taśm od taśmociągów kopalnianych :D (Cement2000) załatwił sprawę - ciekło ma łączeniu płaskownika ze zbiorniczkiem

- brak wentylatorów - bo temperaturka w normie :)

Koszt - niewiele ponad 200zł

Efekt - 100MHz więcej z Athlona t-bird 1GHz - czyli już 1466MHz stabilnie, vcore 1,85V - temperatura około 40 - 45C - w zależności od temp. w pokoju.

Taki zestaw to poprostu rewelacja - od miesąca mam WC i dziwię się tym, którzy jeszcze jadą nał cłodzonku powietrznym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi