Skocz do zawartości
sisi77

Problem Z Instalacją Nortona 360

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem kompletnym laikiem (zastrzegam), ale próbuję zainstalować norton 360 wersja 2.0. W trakcie zatrzymuje się kopiowanie plików i wyświetla się informacja: Potrzebny jest plik SymlM.sys z Symantec Network Driver Disk. Czy ktoś może mi pomóc??? Dzięki i pozdrawiam :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy aby na pewno oryginał? Może to źle nagrany pirat? Ew. jeśli faktycznie kupiłeś tego Nortona, to spróbuj zainstalować na innym komputerze, bo może to napęd nawala, ale nie sądzę. Jeśli to się powtórzy, masz 2 wybory. Albo odsyłasz Nortona i prosisz o nową płytkę, albo ściągasz z internetu sam program i po prostu wklepujesz klucz z koperty. Ściągasz trialową(Ograniczoną czasowo) wersję Nortona, po czym wklepujesz kod(Ale najpierw sobie skorzystaj z darmowego okresu użytkowania, a później dopiero wklep kod, masz wtedy 30, 60, albo nawet 90 dni za darmo). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martw się. :D Właśnie o to chodzi, żebyś zainstalowała trialową wersję, skoro miałaś i w niej po prostu wpiszesz klucz z koperty. Wersja trial, a wersja z płyty kupionej oryginalnej to te same, chodzi tylko o to, że dostajesz do kupionego kopertę, w której znajduje się klucz, który to wpisujesz, aby program nie działał przez krótki czas, a np. rok. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem kompletnym laikiem (zastrzegam), ale próbuję zainstalować norton 360 wersja 2.0. W trakcie zatrzymuje się kopiowanie plików i wyświetla się informacja: Potrzebny jest plik SymlM.sys z Symantec Network Driver Disk. Czy ktoś może mi pomóc??? Dzięki i pozdrawiam :huh:

Powinienies sprobować odinstalowac to co masz za pomoca narzedzie symanteca - Removal Tool http://service1.symantec.com/support/inter...en&src=pl_w

Po tym od nowa mozna zainstalowac Nortona 360 na wyczyszczony system - nie powinno byc problemow. Przy okazji jak sie uda napisz jak sie sprawuje nowy Norton.. Po sieci kraza pogloski ze znacznie poprawili szybkosc dzialania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że się wetnę ale pozostanę w temacie.

Ja również posiadam Norton 360. Kupiłem go przeszło 2 latka temu. Po roku użytkowania wykupiłem droga elektroniczną subskrybcję na następny roczek. po około 6 miesiącach tj. w styczniu tego roku otrzymałem wiadomość od Symanteca, że udostepnią mi 2 wersję programu za darmo, oczywiście na bazie subskrybcj wykupionej wcześniej (pozostało mi jej jakieś 4 miesiące). Jak dla mnie wielki plus za to dla Symanteca. Widać, że dbają o klienta i nie lecą w kulki :D

Teraz do rzeczy. Kiedy się zgodziłem na nową wersje 2.0, Symantec kazał mi się zalogować na konto i ściągnąć wersję 2.0 Nortona. Przy okazji ściągnął się również program przesyłający i dezinstalujący poprzednią wersję. Dodatkowo pamiętam, że także kazano mi wykorzystać wspomnianego przez waleriana Removal Tool'a. Tak więc Ty również sisi77 powinieneś z niego skorzystać. Najlepiej jak wejdziesz na stronę Symanteca i tam poszukasz. Wszystko jest opisane co i jak. Zawsze również w miarę większych kłopotów możesz się skontaktować z pomocą techniczną (bardzo życzliwi goście - kiedyś sam miałem do nich parę pytań).

Teraz kilka wrażeń z nowej wersji.

1. Program wizualnie się nie za bardzo zmienił. Na pewno wygląda bardziej przejrzyście. Wszędzie można teraz znaleźć wskaźniki postępu działań różnych czynności jakie wykonujemy.

2. dodano funkcje auto-protekt, która na bierząco monitoruje nasz system (głównie korzystanie z przeglądarki i ściąganie/wysyłanie plików).

3. Dodano możliwość wygenerowania raportu diagnostycznego całego systemu (bardzo szczegółowy).

4. Dodano Norton Community Watch w celu wysyłania danych o napotkanych zagrożeniach y lepiej im w przyszłości zapobiegać.

5. Dane wysyłane przez Nortona można teraz śledzić i mieć wgląd w całą systuację - Wyświetl historie wysyłek

6. Rozbudowano usługi ochronne przeglądarek. Teraz nie tylko dotyczy ona IE ale również np. Firefoxa

7. Poprawiono/dodano lokalizacje sieciowe w ustawieniach zapory (można wybierać pomiędzy aktywnymi/zaufanymi/ograniczonymi)

8. Dodano funkcję SONAR monitorującą na bierząco sytuację w systemie (nie obciąża zbytnio pc-ta) oraz możliwość wyboru postępowania w momencie wykrycia zagrożenia.

9. Dodano możliwość wyboru wykrywania kategorii zagrożeń (funkcja SONAR i auto-protekt) - 11 różnych pozycji od spywar'u, hackingu aż do kontroli rodzicielskiej.

10. Dodano możliwość wykluczania plików i określonych lokalizacji ze skanowania.

11. Dodano oczyszczanie rejestru z uszkodzonych wpisów.

12. Poprawiono pod względem funkcjonalności harmonogram zadań, kopię zapasową, a także dodano przywracanie plików w razie błędu Nortona.

13. Dodano możliwość wyłączania komputera po skanowaniu, robieniu kopi zapasowej itp.

14 Pojawiła się funkcja kupienia dodatkowego miejsca na dysku online w celu przechowywania kopii zapasowej/ustawień (wykupienie tylko z nazwy głównie - normalnie mamy określoną ilość miejsca a jak chcemy więcej to wtedy dopłacamy)

Poza tym jest jeszcze wiele innym pomniejszych zmian. Postarałem wymienić tylko te, które mi wpadły na pierwszy rzut (główne). Ogólnie po 2 miesiącach użytkowania powiem, że jestem zadowolony z oprogramowania. Działa znacząco szybciej i jest bardziej przejrzyste w porównaniu z wersją 1.0. Co by nie mówić Symantec nie stoi w miejscu i widać inwencję. Oczywiście nie ma róży bez kolców jak to się mówi. Nadal trzeba mieć dość "silnego" kompa, bo mimo iż wersja 2.0 jest lepiej zrobiona/zoptymalizowana to nawet na moim kpmpie jestem w stanie odczuć"skutki" pełnego okresowego skanowania systemu. Z tego co zaobserwowałem to na pewno lepiej mają tutaj użytkownicy posiadający macierz - dysk tak nie mieli podczas rutynowego skaningu. Zresztą wkrótce osobiście będę się mógł o tym przekonać i dorzucę coś od siebie.

To na tyle. Mam nadzieję, że jakoś pomogłem tym "krótkim" wywodem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi