Kevin16 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam wszystkich. Z góry zaznaczam że jestem w tych sprawach totalnym Laikiem. A więc niedawno zostałem klientem Netii ponieważ skusiła mnie oferta " Szybki Internet 4 MB" za 49 zł. Dokładnie wczoraj po 22 połączyłem się pierwszy raz z internetem i co widzę ? Nie mam żadnych 4 Mega tylko 512 Kilobajtów / S .. Facet z Netii powiedział mi że to standardowa prędkość i w najbliższym czasie zostanę podłaczony pod 4 Megabajty ale coś mi się w to wierzyć nie chce. Powiedzcie mi czy zostałem oszukany ? Dziękuje wszystkim i pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Internet sprzedaje się w M.bitach (Mb), 1bajt to 8bitów. Dlatego 4Mb (MegaBity) = 4096 KiloBitów : 8 = 512 KB (KiloBajtów) Edytowane 26 Lutego 2009 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Prędkość ściągania przy 4 Mega bitów to 512 Kilo Bajtów. Sprawdź prędkość przy pomocy np tej strony: http://www.speedtest.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin16 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Wyszło 640 Kilo Bajtów. Czyli już zawsze będzie mi sciągało wszystko z predkością 60 KB a nie 400 tak jak myślałem że jest przy internecie 4 Mega ? Chyba sobie w łeb palne .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Weź się ogarnij ogólnie, nie wyszło "640 Kilo Bajtów" tylko 640 kilobitów. Bo mieszasz te dwie jednostki zupełnie. Ale fakt faktem masz za mało, w teście http://www.speedtest.pl/ powinno wyjść około 4000 kbps. Teoretycznie Twoja prędkość ściągania będzie wynosić około 500 kilobajtów / sekundę - poczekaj i faktycznie może przyspieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin16 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 No sory.. Ale wkurzony jestem bardzo. Liczyłem na te 500 Kilobajtów na sekundę a mam conajwyżej 60.. Mam nadzieję że to się zmieni. Dzięki za doinformowanie mnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Mecz infolinie Netii... A swoja droga - jestes pewien, ze Twoja linia udzwignie taki transfer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin16 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Własnie powiedzieli mi że po 20 mam zadzwonić do nich podać dane swojego konta czy coś tam i oni podłączą mnie pod 4MB .. no nie wiem zobaczymy , ale coś mi tu nie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Może szukają jeleni? Ktoś jak się nie zna to będzie miał cały czas 512 kbps. Inny się upomni i dopiero przełączają :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin16 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Bardzo możliwe że tak jest ; ) No cóż zobaczę wkrótce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 zgłoś na infolinię i tyle, coś źle zestawili, ja kiedyś komuś tez podłaczałem i też miał 512kbps zamiast 4Mbps, po telefonie na infolinie miał własciwy transfer w ciagu 10minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 witam ja tez mam taki problem mieli mi zwiekszyc predkosc do 2 mega od 1 marca , 26 lutego na pasku zadnia widniało ze juz masz 2 mega ale po sprawdzeniu na www.speedtest.pl caly czas mam 1 mega chyba cos robia jestem z wielkopolskiego u mojego brata na slasku tez sie tak dzialo zobacze jutro czy jest ok jesli nie to dzwonie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 modem ci sie juz synchronizuje na 2Mbps ale predkosc bedziesz mial zapewne tak jak powinno byc od 1.03. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicuś Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Z tego co wiem to Netia oferuje 4M ale na SWOICH kablach,a nie na linii TP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 modem ci sie juz synchronizuje na 2Mbps ale predkosc bedziesz mial zapewne tak jak powinno byc od 1.03. dzięki za info juz myślałem że coś jest nie tak:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 jaka powinna byc predkosc sciagania przy 2 mega ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Do 256 KB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) jak sciagam z rapidshare to max mam 150 przy 1 mega mialem 120 jak z innych stron np dobre programy to juz jest 256 Edytowane 1 Marca 2009 przez wlacha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Bo rapidshare ma limit dla darmowych kont... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Panowie czy macie problemy z netem z netii od jakichs 2-3dni? u mnie jest przynajmniej raz na godzine zrywane polaczenie, a nawet jak dziala to z lacza 1mbit zrobilo mi sie 256kbit (patrzac na transfery). Nie wiem w ogole co jest grane. Jak sie nic nie zmieni w tej kwesti to po weekendzie bede zmuszony do nich dzwonic. A pytam bo chce wiedziec czy to jakies wieksze problemy netii czy tylko mnie dotycza. edit: jak widze to problem na wieksza skale :D netia jak jedzie to juz po calosci http://www.telepolis.pl/news.php?id=14185 Edytowane 6 Marca 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Umnie to samo od 2dni jest kapota , po prostu na wielu serwerwach prędkość jest na poziomie max 500kbit , ale o dziwo torrent leci na maxa. Ale za to strasznie strony się mulą , niezależnie od pory dnia. Cosik zdrowo poj... bo nawet normalnie radia nie można posłuchać :lol2: Edytowane 6 Marca 2009 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Ja mam zewsząd ok 120KB/s na 1 megabicie i działa ok ale kumpel co ma netię (mieszka parę m ode mnie) jak mu net padł tak do teraz nie chce wstać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 padl im sprzet, a firma ktora swiadczy dla nich uslugi (ericson) nie potrafi rozwiazac tego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 (edytowane) czyli profesjonalizm pelna geba :) moze niech po Copperfield'a zadzwonia Edytowane 7 Marca 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...