Skocz do zawartości
Kevin16

Netia .. Oszukali ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Z góry zaznaczam że jestem w tych sprawach totalnym Laikiem.

A więc niedawno zostałem klientem Netii ponieważ skusiła mnie oferta " Szybki Internet 4 MB" za 49 zł.

Dokładnie wczoraj po 22 połączyłem się pierwszy raz z internetem i co widzę ? Nie mam żadnych 4 Mega tylko 512 Kilobajtów / S ..

Facet z Netii powiedział mi że to standardowa prędkość i w najbliższym czasie zostanę podłaczony pod 4 Megabajty ale coś mi się w to wierzyć nie chce.

Powiedzcie mi czy zostałem oszukany ? Dziękuje wszystkim i pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź się ogarnij ogólnie, nie wyszło "640 Kilo Bajtów" tylko 640 kilobitów. Bo mieszasz te dwie jednostki zupełnie.

Ale fakt faktem masz za mało, w teście http://www.speedtest.pl/ powinno wyjść około 4000 kbps.

Teoretycznie Twoja prędkość ściągania będzie wynosić około 500 kilobajtów / sekundę - poczekaj i faktycznie może przyspieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgłoś na infolinię i tyle, coś źle zestawili, ja kiedyś komuś tez podłaczałem i też miał 512kbps zamiast 4Mbps, po telefonie na infolinie miał własciwy transfer w ciagu 10minut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ja tez mam taki problem mieli mi zwiekszyc predkosc do 2 mega od 1 marca , 26 lutego na pasku zadnia widniało ze juz masz 2 mega ale po sprawdzeniu na www.speedtest.pl caly czas mam 1 mega chyba cos robia jestem z wielkopolskiego u mojego brata na slasku tez sie tak dzialo zobacze jutro czy jest ok jesli nie to dzwonie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy macie problemy z netem z netii od jakichs 2-3dni? u mnie jest przynajmniej raz na godzine zrywane polaczenie, a nawet jak dziala to z lacza 1mbit zrobilo mi sie 256kbit (patrzac na transfery). Nie wiem w ogole co jest grane. Jak sie nic nie zmieni w tej kwesti to po weekendzie bede zmuszony do nich dzwonic. A pytam bo chce wiedziec czy to jakies wieksze problemy netii czy tylko mnie dotycza.

edit: jak widze to problem na wieksza skale :D netia jak jedzie to juz po calosci http://www.telepolis.pl/news.php?id=14185

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umnie to samo od 2dni jest kapota , po prostu na wielu serwerwach prędkość jest na poziomie max 500kbit , ale o dziwo torrent leci na maxa. Ale za to strasznie strony się mulą , niezależnie od pory dnia.

Cosik zdrowo poj... bo nawet normalnie radia nie można posłuchać :lol2:

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi