shdw Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam, Kilka dni temu zakupiłem w/w dysk twardy do nowego komputera. Cały komputer złożyłem, wszystko sprawnie działa, za wyjątkiem dysku. Na początku były problemy z wykrywaniem, bios często go nie widział. Poczytałem i doszedłem do wniosku, że trzeba zworką zamienić dysk w SATA I, które obsługuje moja płyta (MSI P35 NEO). Od razu po tym zaczęły się problemy z instalacją systemu. Vista wywalała błędy, w XP nie dało się skopiować plików instalacyjnych na dysk. Postanowiłem go przebadać, podłączyłem więc dysk do mostka usb, podzieliłem na 2 partycje, które sformatowałem (o dziwo, dało się!) i przebadałem oprogramowaniem producenta. W WD Diagnostic dysk przeszedł szybki test bez problemów, jednak przy próbie jego wyzerowania od razy wywaliło błąd dot. niemożności zapisania sektora od xxxx do xxxx i tak w koło przy próbie pomijania kolejnych sektorów. Chciałbym jeszcze dodać, że na komputerze, który składam, podczas odczytu dysku wyskakuje komunikat SMARTa z informacją aby zrobić backup plików. Czy moglibyście mi podpowiedzieć co z tym fantem zrobić? Dysk jest na gwarancji oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy...0&start=240 nie chciało się poszukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...