Speed Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Mam problem ze sprzętem komputer wyłącza mi się samoczynnie nawet w środowisku windows jak i w niektórych grach dzieje się tak od kiedy zainstalowalem nowe sterowniki do Geforca 2Mx 400. Czy jest to wina karty czy sterowników ( komputer działa dobrze na sterownikach 12.41) Czy może jest to wina leciwego zasilacza 220W. Mam Durona 800Mhz 128mb ramu moze zasilacz juz nie wystarcza. Już sam nie wiem co jest grane czy to wina zasilacza czy tez karty? Proszę o pomoc. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Jakie masz windowsy jeśli Xp to zmień reakcję na błąd systemu bo standartowo jest restart. Opis jak zmienić na www.windows.online.pl ( strona arcy-lamerska :wink: :wink: :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 u mnie bylo to samo tylko ze w moim przypadku byla to wina zasilacza. Poprpstu staruszek powoli dopstal w dupe i jak odpalilem kompa na nowym procku to odrazu zaczynaly sie bajki w stylu wylaczanie kompa itp, zwlaszcza zdazalo sie to podczas pracy dysku, gdyz najpierw bylo slychac jak on sie wylacza. Zamienilem zasilacz na 400watowy i dziala super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 ja mam d850@1080, 384Ram, hdd szajsung 40gb, cd-rom, kyro2, TV, ethernet + zestaw 4 dodatkowych wentyli w obudowie a wszystko zasilane przez 235W :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 ja mam d850@1080, 384Ram, hdd szajsung 40gb, cd-rom, kyro2, TV, ethernet + zestaw 4 dodatkowych wentyli w obudowie a wszystko zasilane przez 235W :) Zasilacz, zasilaczowi nie równy. Wydaje mi się, że 235W może być czasem lepsze niż 300W (np. gdy 235W jest firmowe, a 300W jest noname). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Sprawdz jeszcze czy jakis znajomy zartu nie zrobil i w harmonogramie zadan nie ustawil wylaczania kompa co iles czasu ;) malo prawdopodobne ale lepiej sprawdzic. Ja bym jednak obstawial zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 to zasilacz. jak masz dobre 230W(ja miałem enlighta) to jest lepszy np. niż taki badziew Codegena 300W(też miałem naszczęście przez miesiąc). Codegen grzał się niemiłosiernie że mnie szlag trafiał temperatura w obudowie była jak w tropikach. Enlight był ciepły a niby 70W słabszy. teraz mam Prostation-a z HuntKey-em 300W i spox. temperatura na procku spadła średnio o 5 stopni. jak mi się dureń 1000@1133 zagrzeje do 42 stopni to święto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speed Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Jezeli obstawiacie że to zasilacz to musze go wymienić tylko na jaki??Chcialbym jakis w miare cichy i który się malo grzeje. Prosze o porade jaki kupic? oczywiscie za rozsadna cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Jak masz W98 to spróbuj dętek 21.85. Też mam gf2MX400 i na tych dętkach najlepiej mi dziabie (na 23.11 mam czarny ekran). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Jezeli obstawiacie że to zasilacz to musze go wymienić tylko na jaki??Chcialbym jakis w miare cichy i który się malo grzeje. Prosze o porade jaki kupic? oczywiscie za rozsadna cene kup HuntKey-a 300W jeżeli pamiętam to koło 120 zeta stoi np w www.komputronik.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"] ja mam d850@1080, 384Ram, hdd szajsung 40gb, cd-rom, kyro2, TV, ethernet + zestaw 4 dodatkowych wentyli w obudowie a wszystko zasilane przez 235W :) Zasilacz, zasilaczowi nie równy. Wydaje mi się, że 235W może być czasem lepsze niż 300W (np. gdy 235W jest firmowe, a 300W jest noname). Dokładnie. Bardziej należałoby patrzeć na dopuszczalne obciążenie poszczególnych wyjść. Jak komuś komp wyjątkowo łasi się przykładowo na +5V, to zasilacz 300W dający 18A (ale za to więcej na innych nap.) przegrywa z tym co daje 20A i ma 235W (te 20A kosztem pozostałych wyjść). I tu się potwierdza stara prawda o zasilaczach noname: Ich obciążenia pradowe zakładane są ni z gruszki, ni z pietruszki. Dlatego czasem jedno napiecie nie wydala, podczas gdy reszta ma jeszcze spory zapas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...