.PaVLo. Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Jedna z moich chłodnic (Swiftech MCW220 Quiet Power) LINK (ale model 3x120) jest zamontowana króćcami do dołu. Tak to wygląda: Che na górze zrobić odpowietrznik, wiem, że mam tam troche powietrza, co słychać podczas przepływu płynu (pluski). Planuje zrobić tak: - wiadomo, zdjąć i opróżnić z płynu - zrobić otwór na środku (przeciwna strona otworów) wiertłem 1mm aby jak najmniej było wiór, a może 2mm ? - skombinować śrubkę i kawałek dętki (ogólnie gumy) Ale mam lekkie obawy co do trwałości otworu po wielu odpowietrzaniach. Wiem, że moge ją zdjąć i obracając odpowietrzyć, ale to troche roboty i nie o to przecież chodzi. Myśle też zwyczajnie na odwrócenieu chłodnicy otworami do góry, ale troche nie podoba mi się wizja dwóch rur wiszących z tyłu budy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 ja bym zrobil cos takiego ze na chodzacym chlodzeniu odkrecil chlodnice przekrecil do gory nogami, ona sama sie odpowietrzy i przyczepil spowrotem... TC maja fabrycznie zanotowany odpowietrznik ze specjalnym mini wzmocnieniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Przy odpowietrzaniu odkrec chlodnice, przechyl do tylu, tak zeby gora znalazla sie ponizej wlotu i tyle, potrzes troszke i po zabawie. Nie jest jakos strasznie dziwnie mocowana ze bedzie to wymagalo demontazu jeszcze kilku rzeczy, tylko 4 srubki z tego c owidze... Nie warto w niej wiercic ani nic w tym stylu bo nie zagwintujesz nawet. TC u mnie w poziomie jest w dachu BA, nawet korek czasem nie wystarcza zeby ja w takiej pozycji dobrze odpowietrzyc, co innego jak byl by calkiem do gory, jak nie chce mi sie trzepac buda i krecic korkiem przez pol godziny zwyczajnie odkrecam dach, podnosze troszke razem z chlodnica i wtedy [gluteus maximus]ro odpowietrzam korkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 No wiecie, to jest najlepsze wyjście, ale nie najprostsze, musze to przemyśleć. Najlepiej było by zrobić na zwór tego z TC, ale to mało realne domowymi sposobami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 A nie dalo by sie jej zamontowac w topie do tego wentylka sporego ? W poziomie mial bys troche latwiej to odpowietrzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) dla chcącego nic trudnego, tą chłodnicę miałem tak zamontowaną w Antec 900 link do projektu: http://pawelm4.fotosik.pl/albumy/292767.html pomysł przerabiałem z obecną budą, i szkoda mi jej ciąć/wiecić, skoro z tyłu pasuje idealnie ********************** EDIT dzisiaj odkręciłem chłodnicę i pozbyłem się resztek powietrza, w rezie ubyło około 25ml płynu, była to naprawdę szybka robota, więc plan z odpowietrznikiem zostaje skreślony :) Edytowane 28 Lutego 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...