pysiul86 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam, chciałem się was zapytać taką rzecz chce zakupić dysk twardy tylko i wyłącznie pod gry komputerowe, mam pytanie jaki dysk będzie w tym momencie najlepszy nie potrzebuje aby to była jakaś spora pojemność, myślałem nad AAKS dalej tak jak posiadam bo posiadam kilka dysków tej serii ale może ukazało się coś lepszego w obecnej chwili ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Vista i gry?? To chyba pojemnosc bedzie najwazniejsza. Najlepiej jakbys podal cene, ale na twoim miejscu nie schodzilbym ponizej 300GB Moje propozycje to: SEAGATE-250gb-ST3250410AS-Sata-Ii-16mb-3-Lata Hdd-SEAGATE-500gb-ST3500410AS-Sata-Ii-16mb-3-Lata Ten drugi niewiele drozszy a 2. razy wiekszy. Wybralem tansze bo nie wiem ile kasy chcesz wydac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Dziwne rozumowanie, że pod Viste i gry najważniejsza jest pojemność...zapełnisz 250 gb grami? generalnie Seagate 500GB 16MB Cache 7200.12 - 245 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 witam was ponownie, nadal zastanawiam się nad kupnem odpowiedniego dla mnie dysku twardego, słyszałem że całkiem dobrym wyborem był by: Samsung 320GB HD322HJ 3,5" 320GB SATA II 7200rpm mi zależy bardzo na ciszy i szybkości więc chyba jest lepszym wyborem niz seria aaks prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Przecież piszą chłopaki że Seagate 7200.12 500 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Ten samsung będzie OK, sam go mam i polecam kompletnie niesłyszalny i bardzo szybki, a Vista lubi szybkie dyski. Seagate jest trochę szybszy ale głośniejszy i nie wiadomo jak długo pochodzi. Seagate to od paru lat totalna loteria jeśli chodzi o jakość, albo będzie chodził idealnie i będziesz mega zadowolny, albo będzie przypominał ruski traktor i padnie po jakimś czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 mam dwa st3250410as w raid0, sa ta jedno talerzowki tak samo jak i wersja 500gb. sa bardzo szybkie pojedynczo a o raidzie to juz nie mowie. co do glosnosci? to zaslilacz antek jest glosniejszy(chyba najglosniejszy z kompa,choc nie mowie ze bardzo glosny tylko ze slychac szum) a reszta chlodziwa na min obr albo pasywnie czasami! sam nie moglem w to uwierzyc ze dwa dyski pracujace w tym samym czasie moga byc tak ciche po przesiadce tez z seagate tylko choroboczacego jak stara motorynka:/ wiec polecam te czterystadziesiątki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 wziąłem tego samsunga i dziwne jest tylko to jak już całkowicie wyłączam system to następuję taki dziwny 1-sekundowy świst czy jest to prawda ze dyski samsunga tak maja, ze rzekomo stopuje głowia lub coś takiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benuch Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 U mnie też coś takiego występuje.To może być prawdopodobne co napisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Widziałem to w niejednym komputerze, więc to norma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 ok dziekuje wam za odpowedzi w tej kwestii. Dysk juz zamontowany i dzis stawiam na nim system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...