BinoKomputer Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam zakupiłem sobie to co w temacie... Mam takie pytanie, w zestawie dostałem jakąś miedziana płytkę. I tu mam pytanie. Jak to założyć?? Podam mój schemat Procesor > pasta termo > płytka miedziana > pasta termo > chłodzenie Tak to powinno być?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Jeśli masz na myśli to, to tak powinieneś nanieść pastę na obie strony płytki miedzianej. Ale możesz też dogiąć trzymaki coolera tak by stosowanie tej płytki było zbyteczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) Ja jestem za tym aby nie montowac tej plytki... Jak by nie patrzec to 2 warstwy pasty i miedziana plytka to dluzsza droga ciepla z cpu do wlasciwego chlodzenia co na obnizenie temperatury napewno nie wplywa - a moze wrecz przeciwnie Edytowane 27 Lutego 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...