trymek Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Posiadam nisko profilowe barki 9 i 10 spięte w Raido0. Wszystko było dobrze, kiedy były zamontowane poprzecznie w szufladkach obudowy do tego przeznaczonych. Z wentylatorem były ledwo letnie natomiast bez dość ciepłe. Niestety olbrzymie wibracje zmusiły mnie do zakupu takiego typu wihajstra nexus double twin. Drgania całkowicie ustąpiły, ale dyski nawet podczas "nic nie robienia" zaczynają parzyć(ok. 5-sekundowe przytrzymanie palca). Interesuje mnie czy to może prowadzić do obniżenia komfortu użytkowania kompa tzn. np. jakiś ścinek w CSS ewentualnie restartów?? Kilka dni po zamontowaniu co chwila odnotowuje jakieś dziwne ścinki w tej grze, a nic nie podkręcałem i nie zmieniałem w biosie. Aktualnie nie mam żadnego wolnego wentylatora, żeby dać jakiś nawiew, poza tym to zatoki 5.25, wiec jak już to kama bay... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Spróbuj dać jakiś nawiew na nie. Ja używałem czegoś takiego http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=30018 tez Nexusa i nigdy problemów z temp nie miałem. A w tej sytuacji daj wolnoobrotowy wentylator. Bo najwyraźniej masz słaby przewiew w obudowie. Edytowane 28 Lutego 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...