Pitur Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Witam Ostatecznie zniechecony strasznie zolwia praca XP po zaaplikowaniu patcha Q811493 - postanowilem sobie z nim poradzic, zanim MS rozwiaze poprawnie ten problem (cytowanana teraz w wielu serwisach porada Supportu, aby.. wylaczyc monitor antywirusowy jest zupelnie nieskuteczna i zwyczajnie.. niepowazna). Opisuje wam krok po kroku metode, ktora moze sie komus przyda - opcji Uninstall ten Fix nie ma. Porada jest dla zaawanowanych userow. 1. Blokujemy ktoras ze znanych metod SFC (np. jest opisana tu: http://users.aol.com/axcel216/) 2. Wyszukujemy pliki: "ntkrnlmp.exe" i "ntkrnlpa.exe" - na naszym dysku i na plycie z SP-1. 3. Zmieniamy nazwy tych dwoch plikow na "ntkrnlmp.ex$" i "ntkrnlpa.ex$", i kopiujemy na nasz dysk ich odpowiedniki z SP-1. 4. Restartujemy Windows, po czym usuwamy pliki "*.ex$" z dysku. Metoda jest sprawdzona z wersja jednoprocesorowa - dla multiprocessor musimy podmienic nazwy plikow na inne (wg. pliku inf Q811493). PS. Tym ktorzy Fixa Q811493 jeszcze nie zainstalowali, polecam cierpliwosc - MS zapowiada za kilka dni poprawiona jego wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 a nie lepiej odinstalowac ja poprzez dodaj/usun programy ?? I problem z glowy (przynajmniej mam taka nadzieje) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Ba.. Problem jest w tym, ze Fix Q811493 nie ma opcji Uninstall :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 hehe proste, a wiec genialne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Ba.. Problem jest w tym, ze Fix Q811493 nie ma opcji Uninstall :-( Hmm chyba sie nie zrozumielismy Panel sterowania -->Dodaj usuń programy--> Szukasz jej i dajesz zmien/usuń czy jakos tak i problem z glowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Alez zrozumielismy sie. Powtarzam: po tym fixie zostaje tylko "slad" w Rejestrze (HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftUpdates i w podkluczu Fixies). Nic wiecej.. W tym jest sek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Alez zrozumielismy sie. Powtarzam: po tym fixie zostaje tylko "slad" w Rejestrze (HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftUpdates i w podkluczu Fixies). Nic wiecej.. W tym jest sek :) Acha a czy te gowno dalej zwalania systema ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Nie zwalnia, jesli usunales/nie zainstalowales tego fixa. Sprawdz na wszelki wypadek wersje podanych wyzej plikow. powinny byc: ntoskrnl.exe - 5.1.2600.1106 ntkrnlpa.exe - 5.1.2600.1106 U mnie opcji Uninstall nie bylo na pewno - zainstalowalem to dzis rano - w sumie trzy poprawki. Uninstall byl tylko do jednej (JVM MS). Przy okazji, podaje string calkowitego uninstalu do innego "okazu" - WMP9: "rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection InstallWMP7 132 c:windowsinfwmp.inf" Mozna powyzszy wpis dodac w stringu "UninstallString" w podkluczu Rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallMediaPlayer9 Pozwoli nam to pozbyc sie tej kobyly, jesli zechcemy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 a ja wczesniej nie wiedzialem o tej poprawce i nie wiedzialem co jest grane, system uruchamial sie mi wieki, mialem zainstalowanego norton anitvrisua i i norton firewalla...nie wiem co nie wiem jak, ale przestaly mi dzialac, po odinstalowaniu i zainstalowaniu firewalla od nowa, wszystko wrocilo do normy, system dziala normalnie, a pseudo poprawka nadal jest w systemie i na razie ja zostawie, bo problem zniknal...ale przyzam sie byl to dla mnie koszmar, system wylaczal sie 10 minut, tragedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tipper Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 a ja mam tą poprawke cały czas zainstalowana i mi nie spowalnia wręcz przyśpiesza jak nie miałem tej poprawki to co ok 10min musiał być ctr-alt-del bo sie zawieszał a teraz spokój mam na jakiś czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Ba.. Problem jest w tym, ze Fix Q811493 nie ma opcji Uninstall :-( I co ty na to? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Witam Co ja na to? Nic. Juz wiem, w czym rzecz. Poprawki pobieram ze swojego konta w MS. Nie sa one, jak sie okazuje do konca zgodne z tymi z Update. U mnie brakowalo pliku "spunist.exe" - nigdy go nie mam kiedy poprawka (fix) ma atrybut "critical" (a ta ma). Stad i cale nieporozumienie. Jak wiem juz z niepolskich grup, nie tylko ja mialem problem z uninstallem. A i moj opis fixa tutaj chyba nikomu nie zaszkodzil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 no proste....wiadomo czego nie instalować........... pitur jakbyś miał wiecej takich "poprawek"to dajże znać ok???? Bede wdzieczny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Nie prościej przejsc na w2k?? :o 0 problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penguin Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 To może od razu przejdźmy do 95 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Ba.. Problem jest w tym, ze Fix Q811493 nie ma opcji Uninstall :-( I co ty na to? :D Zainstalowałem Fix Q811493 i rzeczywiście komp zwolnił. Odinstalowałem z opcji DODAJ USUŃ (na samym dole mam możliwość usunięcia wszystkich Fix'ów jakie do tej pory instalowałem, a jest ich okolo 10)... Po usunięciu wszystko wróciło do normy... Masz możliwość USUŃ u mnie to pomogło... ... ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zainstalowalem ta poprawke jednak po przeczytaniu tego odinstalowalem. Teraz nie moge wstawiac emotow do GG! Rozwijam liste, klikam i nic sie nie dzieje!! Zainstalowalem jeszcze raz poprawke i to nic nie dalo! Co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...